• Publicerat 19 maj, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Värvar från slovenska landslaget

Södertälje har en historik av att satsa på slovenska spelare. Efter Anze Kopitar och Blaz Gregorc har klubben nu gjort klart med VM-forwarden Ziga Jeglic, som svarade för ett mål och tre poäng på sex matcher under turneringen i Slovakien.

23-åringen från Kranj kommer närmast från spel i den österrikiska ligan med Jesenice. Under säsongen gjorde han 14 mål och 54 poäng på 54 matcher för laget.

– Jeglic är en rörlig och smart ytterforward. Han har gjort en riktigt bra säsong i den österrikiska ligan och ett bra VM. Det finns en stor potential för fortsatt utveckling och vi är övertygade om att han kommer nå nya höjder i sitt spel i vår positiva miljö, säger Johan Strömvall, SSK:s nya tränare, i ett pressmeddelande.

Kontraktet löper över de kommande två säsongerna.

Text: Uffe Bodin