Jodå, Sebastian Wännström hann också med att skriva NHL-kontrakt med St. Louis Blues innan fönstret stängde och blev därmed den fjärde brynäsaren (efter Mattias Ekholm, Johan Larsson och Jakob Silfverberg) att skriva NHL-kontrakt i sommar.

I likhet med Silfverberg och Larsson blir Wännström, som bara sköt två assist på 45 mållösa matcher i Elitserien ifjol, kvar i Brynäs kommande säsong.
Den 20-årige anfallaren har till och med valt att tacka nej till att åka över och delta på St. Louis läger under sommaren.

– Jag har tackat nej till att vara med på St. Lous träningsläger. Jag har valt att fokusera på att träna med Brynäs och försöka vara i så bra form som möjligt när elitserien börjar, säger han till gavlenyhetsbyra.se.

Wännström draftades av St. Louis i andra rundan i förra sommarens draft och fanns med i det svenska JVM-laget i vintras och sköt fem poäng på sex matcher i turneringen och var en av de tre svenskar som missade straff i semifinalen mot Ryssland.

Text: Robert Pettersson