SHL

Brynästalangen väljer Nordamerika

ANNONS

Rensfeldt flyttar

Det blir inget spel i Brynäs eller Sverige nästa säsong för Brynästalangen Ludvig Rensfeldt. Istället väljer han att fortsätta karriären med spel i OHL-laget Sarnia Sting, om han inte tar plats i NHL eller AHL.
– Brynäs är laget i mitt hjärta. Men de har så många skickliga forwards i årets trupp och jag är inte tillräckligt bra för att få den istid där jag kan spela på det sätt som utvecklar mig, säger han till gd.se.

Förra sommaren var Ludvig Rensfeldt den första svensken att plockas i NHL-draften, men jämfört med många andra då draftade svenskar blev det inte många framträdanden i Elitserien för anfallslöftet.

Hans matchantal i Elitserien hölls nere till 16 och utöver elva matcher med Bofors i Allsvenskan spenderade han sin tid i Brynäs J20-lag.

I sommar har han hittills vägrat skriva nytt kontrakt med Brynäs för att vänta ut läget och se hur mycket klubben vill satsa på honom.
Men i takt med att klubben värvar på sig Martin Johansson, Mats Lavander, Jesper Ollas och Daniel Widing samtidigt som det finns fler anfallstalanger som går före han själv i rangordningen har en flytt mer och mer framstått som trolig för honom.

– Brynäs är laget i mitt hjärta. Men de har så många skickliga forwards i årets trupp och jag är inte tillräckligt bra för att få den istid där jag kan spela på det sätt som utvecklar mig, säger Rensfeldt till gd.se.

I natt blev 19-åringens framtid utstakad på allvar. Då draftades han in i CHL-hockeyn av OHL-laget Sarnia Sting, en klubb där Steven Stamkos var storstjärna innan han blev NHL-spelare.

Enligt gd.se kommer nu Rensfeldt att åka över till Chicagos utvecklingscamp nästa vecka, för att sedan i augusti åka med U20-landslaget till Lake Placid och därefter ansluta till Chicagos rookiecamp där hans framtid kommer bli mer definitiv.

Det enda som är hundra procent säkert är att det blir Nordamerika och att klubbadressen blir Chicago, Rockford eller Sarnia.

Totalt draftades nio svenskar i CHL-draften under onsdagen:

Victor Rask, Calgary (OHL)
Albin Blomqvist, Lethbridge (WHL)
Johan Mattsson, Sudbury (OHL)
Nick Sörensen, Quebec (QMJHL)
Sebastian Dyk, Moncton (QMJHL)
Michael Schumacher, Owen Sound (OHL)
Emil Sylvegård, Drommondville (QMJHL)
Ludvig Rensfeldt, Sarnia (OHL)
Malte Strömwall, Tri City (WHL)

Utöver det draftades ytterligare spelare som huserat i svensk hockey senaste säsongen. Timrås Jonas Knutsen av Prince Albert, Modos Sondre Olden av Erie och Luleås Matej Beran av Prince Edward Island.

Av spelarna är Johan Mattsson och Sebastian Dyk officiellt redan klara för en flytt till sina nya klubbar.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games