• Publicerat 31 augusti, 2011
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer

Bryter kontraktet med Djurgården för nysatsning i Skåne

Stefan Lassen och Djurgården går skilda vägar och den danska landslagsbacken har istället valt att skriva på för storsatsande Skåneklubben Malmö. Malmö som i och med detta får in den back som man sökt efter under en längre period.
– Stefan kommer bli en oerhört viktig bricka i vårt lagbygge, säger Malmös sportchef Stefan Nyman.

När Stefan Lassen för två månader sedan intervjuades av hockeysverige.se så skrattade han åt ryktena som sa att han var på väg att lämna Djurgården för Malmö. Nu är det precis det som är fallet. Den danske landslagsbacken lämnar stockholmarna för storsatsningen i Skåne.

Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt menar att beslutet att gå skilda vägar var något man enades om då det var det som kändes bäst för båda parter.
– Stefan är en oerhört lojal spelare som uppträtt på bästa möjliga sätt i Djurgården, han har blivit populär hos både spelare och ledare under hans tid i klubben. Han är dansk landslagsman och i Djurgården har han inte fått tillräckligt med speltid. Det är inga ”hard feelings” mellan oss utan vi kom helt enkelt fram att det här var det bästa för båda parter, och vi önskar Stefan lycka till i Malmö Redhawks, säger han i ett uttalande på Djurgårdens hemsida.

Malmö har länge sökt efter en sista back till sitt lagbygge och känner sig säkerligen väldigt nöjda med vad dem hittat. Lassen är en defensivt stark back med sina främsta styrkor i spelet i egen zon som dessutom är rörlig och kan bidra offensivt. Den gångna säsongen stannade dock dansken på endast två mål och ett assist på 43 matcher i Djurgården och han hann dessutom med att gå poänglös under de åtta matcher han spelade med Danmark i VM.

Malmös sportchef Stefan Nyman menar att Lassen är en spelare som man följt länge och att han kommer bli oerhört viktig för det skånska nybygget.
– Stefan är en spelare som vi följt under en längre tid som kommer att passa bra i gruppen och vårt sätt
att spela. Han är en pålitlig allround back och kommer att bli en viktig bricka i vårt lagbygge, säger Nyman i ett uttalande på Malmös hemsida.

Text: Ola Winther