• Publicerat 4 april, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Har en fin offensiv kapacitet”

Tisdagens match mot Brynäs i SM-slutspelet blev Kristofer Berglunds sista för Färjestad. I dag blev han klar för Växjö Lakers.
– Han är en kille som vi har följt genom åren och han är en spelare som vi känner kommer passa in i vårt sätt att spela, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson.

Kristofer Berglund har två säsonger bakom sig i Färjestad, dit han kom efter två säsonger i Luleå. Nu är 23-åringen från Umeå klar för sin tredje elitserieklubb. På onsdagen bekräftade sportchefen Henrik Evertsson att han har värvat Berglund till Växjö.
– Kristofer är en kille som kom upp i Björklöven och som vi i Växjö Lakers hade flera duster med. Han är en kille som vi har följt genom åren och han är en spelare som vi känner kommer passa in i vårt sätt att spela. Han är en rörlig back med ett bra förstapass som spelar enkelt, säger Evertsson i ett pressmeddelande.

Minskad produktion stör inte
Kristofer Berglund gjorde mer än 20 poäng under bägge sina säsonger i Luleå. I Färjestad har det blivit betydligt färre, men det stör inte Henrik Evertsson.
– Kristofer har ett bra spelsinne och en fin offensiv kapacitet. Han har haft en dalande poängproduktion i elitserien, men det har sina förklaringar. Han var mer offensiv i Luleå och mer defensiv i Färjestad, så även om poängen minskat så tycker jag att han är en bättre back idag än när han kom till elitserien, säger sportchefen.

På 51 matcher under grundserien gjorde Berglund tio assist. I slutspelet sköt han säsongens första mål och hade fyra assist på elva matcher innan Färjestad åkte ut mot Brynäs i semifinalspelet.

På meritlistan finns SM-guldet med Färjestad från i fjol samt ett JVM-silver med Juniorkronorna i Tjeckien 2008. På 210 elitseriematcher har det blivit tolv mål och 60 assist.

Text: Uffe Bodin