Fogström skrev på för ett år

Det tog sju säsonger i de svenska underligorna för Niklas Fogström att få ett elitseriekontrakt. Idag blev finländaren klar för spel i Luleå.
– Niklas är en smart och erfaren ishockeyspelare som behärskar spelets alla moment och som dessutom besitter goda ledaregenskaper, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström

Niklas Fogström har spelat i Sverige sedan 2005 utan att få en elitseriechans. Förrän nu. Idag skrev finländaren på ett kontrakt med Luleå för den kommande säsongen.

30-åringen kommer närmast från Mora där han var tvåa i lagets interna poängliga bakom ett annat Luleåförvärv, Jens Jakobs.
Fogström svarade för elva mål och 33 assist på 50 matcher. Hans poängmässigt starkaste säsong av de sex säsonger han gjort i Allsvenskan för Mora och Nyköping. Han har även spelat en säsong i division 1 med Tingsryd. Det var där han startade sin svenska karriär.

– Niklas är en smart och erfaren ishockeyspelare som behärskar spelets alla moment och som dessutom besitter goda ledaregenskaper, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström i ett pressmeddelande.

Fogström har provat på spel i finska FM-ligan vid två tillfällen. Han fick chansen som junior i Lukko 2002, men då stannade det vid tre matcher. Han fick ånyo chansen i Lukko efter sina två säsonger i Nyköping men flyttade till Mora redan åtta poänglösa matcher.

– Det finns några spelare i Luleå Hockey som är bekanta för mig sedan tidigare. Dels dom som jag har spelat mot i Allsvenskan men även Jens Jakobs, Niklas Olausson och Toni Koivisto som jag spelat i samma lag som tidigare i min karriär, säger Fogström.

Text: Robert Pettersson