• Publicerat 29 maj, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Skriver treårskontrakt med Chicago

Han kom till Chicago Blackhawks innan trading deadline och hade en stabiliserande effekt på lagets försvarsspel. Nu står det klart att Johnny Oduya stannar i klubben. På tisdagen undertecknade han ett nytt treårskontrakt.

Det var den 27 februari i år som Johnny Oduya trejdades från Winnipeg Jets till Chicago Blackhawks. I utbyte för svensken fick Jets ett val i andra rundan och ett i tredje av nästa års NHL-draft. Klubbytet tycktes ge 30-åringen en knuff i rätt riktning och han fick mycket beröm för sitt spel på Chicagos blålinje både i grundserien och i slutspelet.

Bevisligen spelade Oduya tillräckligt bra för att övertyga Blackhawks general manager Stan Bowman att han var värd att satsa vidare på. I stället för att släppa ut honom på free agent-marknaden skrev han i dag under ett treårskontrakt som är värt 10,125 miljoner dollar, motsvarande 73 miljoner svenska kronor, och har en lönetaksträff på 3,375 miljoner dollar.

Oduya gjorde två mål och elva poäng på 63 matcher innan trejden och följde upp det med fem poäng (1+4) på 18 matcher med Blackhawks. I slutspelet hade han tre assist på sex matcher innan hans lag fick se sig utslaget av Phoenix Coyotes.

Stockholmaren, som tidigare har representerat New Jersey Devils och Atlanta Thrashers, har hunnit spela 463 NHL-matcher sedan flytten från Frölunda till Nordamerika 2006.

Text: Uffe Bodin