• Publicerat 28 augusti, 2012
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Jensen blir kvar säsongen ut

Nu är det helt klart. Den danske supertalangen Nicklas Jensen kommer att lånas ut till AIK hela säsongen. Det uppger klubben på Twitter.

Nicklas Jensen draftades av Vancouver Canucks som 29:e spelare i första rundan sommaren 2011. 19-åringen skrev snabbt kontrakt med NHL-klubben, men spelade för Oshawa Generals i juniorligan OHL förra säsongen.

Jensen ville inte tillbringa ytterligare en säsong i OHL. Eftersom han är draftad från en kanadensisk juniorliga och ännu inte har fyllt 20 år kan inte spela i Vancouvers farmarlag Chicago Wolves i AHL. Därför letade han i stället på ett alternativ i Sverige – AIK.

116 poäng på 118 matcher i AHL
Vancouver och AIK kom överens om en utlåning, förutsatt att Jensen inte spelade till sig en plats under NHL-klubbens träningsläger. Eftersom det av allt att döma blir en NHL-lockout och därmed inställda träningsläger i Nordamerika valde Canucks att släppa ynglingen redan nu.

Nicklas Jensen har gjort 116 poäng (54+62) på 118 matcher för Oshawa i OHL under de senaste två säsongerna. I slutet av fjolårssäsongen fick han även chansen att visa upp sig i AHL. Då sköt han fyra mål på sex matcher för Chicago Wolves i grundserien och ytterligare två mål på två matcher i slutspelet.

Text: Uffe Bodin