Pittsburgh

VIDEO: Här bjuder Crosby på hockeygodis

ANNONS

Sidney Crosby tycks vara på väg att hitta storformen lagom till OS. I natt svarade han för ett highlight-mål när Pittsburgh Penguins körde över slagpåsen Buffalo Sabres med 5-1.
– Det är jobbigt att veta att han och Malkin ska vara mina motståndare i OS, säger Pittsburghs coach Dan Bylsma, som ska leda USA i Sotji.

Sidney Crosby fortsätter att ha god kontroll över ledningen i NHL:s poängliga. I natt kom poäng nummer 76 och 77 för säsongen när Pittsburgh Penguins slog ligajumbon Buffalo Sabres med 5-1.

Crosby bidrog med det eleganta 2-1-målet som visade sig bli matchvinnande i drabbningen. Det var under ett powerplay tidigt i den andra perioden som Penguins kapten fick pucken av Matt Niskanen i mittzonen. Med hög fart och tekniskt finess överrumplade han stabbiga Buffalobackar och lyfte in pucken bakom USA:s OS-keeper Ryan Miller. Därmed har Crosby gjort poäng mot Buffalo i 17 raka matcher sedan december 2007.
– Jag har ingen förklaring till det. Jag tycker inte att jag gör något annorlunda när jag möter dem. Jag tror bara att jag har haft studsarna med mig, säger Crosby till nhl.com.

Jevgenij Malkin var inte sämre än Crosby. Han noterades också för 1+1 och utsågs till matchens andra stjärna efter sin lagkamrat. Superduons framgångar i NHL gör att deras coach Dan Bylsma känner en viss oro inför OS. Hans uppgift är som bekant att coacha USA:s lag i Sotji.
– Det är jobbigt att veta att de ska vara mina motståndare i OS, konstaterar Bylsma med ett skratt.

I Buffalo fick Linus Omark bra med speltid (14.27) för andra matchen i rad, men ingen utdelning i vare sig poäng eller skott på mål. Han lämnade isen som -1. OS-backen Henrik Tallinder, vars nämn har börjat figurera i tredjrykten inför transferstoppet den 5 mars, var +1 och spelade 19.58.

Se Crosbys mål här:

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM