Daniel GrillforsFoto: Bildbyrån

Precis som det rapporterades om igår så lämnar Daniel Grillfors Linköping. Han kommer inte avsluta säsongen i Sverige, utan flyttar istället till schweiziska mästarlaget Bern där han avslutar säsongen, skriver klubben på sin hemsida.

Bern har haft en mardrömssäsong och ligger just nu utanför slutspelsplats. Man är en poäng bakom Lausanne, men har en match mindre spelad när bara 3-4 omgångar återstår.

31-åringen har bara svarat för ett mål och sju assist på 44 matcher i SHL under säsongen och hade bara åtta poäng under första säsongen i LHC också. Sämre än under var och en av de fyra sista säsongerna han hade i HV71 innan flytten.

Med Grillfors i laget har Bern sex utländska spelare. Bara fyra får användas per match. De övriga är Geoff Kinrade, Travis Roche, båda backar, samt Rostislav Olesz, Byron Ritchie och Glen Metropolit.
Klubben har däremot många backskador för tillfället, där bland annat OS-uttagne Philippe Furrer är en av spelarna som är borta på obestämd tid på grund av hjärnskakning.