Vancouver

Kompisarnas möte: ”Jag utmanade honom till målvaktsfajt”

ANNONS

Det är mindre än två veckor sedan Roberto Luongo och Eddie Läck var Vanouver Canucks målvaktspar. I går kväll möttes de när Läck och Canucks ställdes mot Luongos nya klubb Florida Panthers. Det var ett möte som Läck gick segrande ur.
– Jag utmanade honom till en målvaktsfajt, men han ville inte slåss, skrattade Läck efter 4-3-segern som kom efter straffar.

Roberto Luongos skilsmässa med Vancouver Canucks var en utdragen och smärtsam process som pågick under ett par års tid innan den slutfördes innan trade deadline härom veckan. Luongo skickade till sin gamla klubb Florida Panthers i utbyte för Shawn Matthias och Jacob Markström, något som hastigt och lustigt medförde att Eddie Läck, den 26-årige svenske målvakten från Norrtälje, blev förstakeeper i Vancouver Canucks under sin rookiesäsong.

På söndagskvällen var det dags för ett prestigemöte mellan de gamla kompisarna Luongo och Läck. Det var ett möte som slutade med att lärjungen besegrade läromästaren. Canucks vann med 4-3 efter straffar sedan dansken och tidigare AIK-forwarden Nicklas Jensen skjutit segermålet bakom Luongo.
– Jag var inte kvar där när han (Jensen) blev uppkallad, då hade jag redan blivit bortkörd. Jag önskar att han hade blivit uppkallad medan jag var där. Vi hade kunnat fler mål i straffläggningarna, men vad ska man göra? sade Luongo med ett snett leende när han intervjuades av nhl.com efter förlusten.

GLAD FÖR EDDIES SKULL
Eddie Läck, som har startat samtliga matcher för Canucks sedan Luongo-trejden, stoppade 26 av 29 skott plus alla tre straffar. Han hade en annorlunda förfrågan till Luongo inför matchen.
– Jag utmanade honom till en målvaktsfajt innan matchen, men han ville inte slåss, skrattade Läck efter matchen.
– Det kändes konstigt att se honom på andra sidan isen, men det kändes säkert minst lika konstigt för honom att stirra bort mot vår sida av isen.

Roberto Luongo har fällt en del småbittra kommentarer och tweets mot Canucks organisation efter trejden. Han säger sig dock vara glad för Eddie Läcks skull.
– Jag ville att han skulle spela bra med tanke på allt som har hänt sedan jag försvann därifrån. Jag var glad för hans skull, speciellt att han lyckades göra några fina räddningar i förlängningen.

I Vancouver fick Henrik Sedin efterlängtad utdelning i poängprotokollet. Han lämnade isen med två assistpoäng. Det var första gången sedan 10 januari som Sedin, den tidigare assistkungen i NHL, hade någon assistpoäng över huvud taget i en NHL-match. Det är 15 matcher utan passningspoäng för 33-åringen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games