SHL

Hockeygalan 2014: De är nominerade till Årets EliteProspect

ANNONS

Det är dags för hockeysverige.se och C More Sport att presentera den sista och samtidigt yngsta gruppen nominerade spelare inför den inofficiella Hockeygalan den 29 april. Fredagen till ära avtäcker vi de fem spelare som har nominerats till utmärkelsen Årets EliteProspect, det vill säga årets junior i SHL.

Den 29 april klockan 20.00 sänds den inoffciella Hockeygalan på C More Sports och Csports.se. Där kommer fem officiella priser att delas ut – årets målvakt, årets back, årets forward, årets MVP och årets EliteProspect (junior) – vid sidan av de mer inofficiella utmärkelserna.

I år anordnade hockeysverige.se och C More en omröstning där våra läsare/tittare kunde delta och hjälpa till att utse fem nominerade i varje kategori. Vinnaren utses sedan genom att en jury bestående av hockeyjournalister och experter röstar utifrån de spelare som folket har nominerat.

Den här veckan presenterar hockeysverige.se att alla nominerade spelare och i dag har det blivit läge att sist men inte minst ge er spelarna som gör upp om priset som går till Årets EliteProspect, alltså årets junior i SHL (född senast 1994). I fjol togs priset hem av HV71:s William Karlsson. I år gör följande fem upp om utmärkelsen:

KEVIN FIALA, HV71
HV71:s schweiziska fynd svarade för ett mycket starkt JVM, återvände till Jönköping och SHL-debuterade med bravur. Trots att han bara spelade 17 SHL-matcher fick han ihop elva poäng i grundserien och slutade åtta i juniorernas poängliga. Förväntas bli plockad i första rundan av NHL-draften i sommar.

OLIVER KYLINGTON, FÄRJESTAD
Han blev den yngste spelaren att debutera för Färjestad när han spelade sin första SHL-match den 28 september i fjol. Det stannade inte där. Oliver Kylington blev även matchvinnare i samma match och sköt därmed in sig i rekordboken som den yngste målskytten i SHL/elitseriens historia. Därefter har Kylington fortsatt att imponera med sin fina skridskoåkning och sitt välutvecklade spelsinne. På 32 matcher blev det sex poäng (2+4) från backpositionen.

ANDREAS JOHNSON, FRÖLUNDA
Här kan man snacka om genombrott. Andreas Johnson spelade bara en handfull matcher med Frölunda förra säsongen. I år visade han framfötterna redan i European Trophy och sköt i väg som en raket. 19-åringen var poängbäst bland SHL:s juniorer med 24 poäng (15+9) på 44 matcher och svarade dessutom för ett starkt JVM där det blev sex poäng (3+3) på sju matcher.

ALEXANDER WENNBERG, FRÖLUNDA
Steget från Hockeyallsvenskan till SHL var mindre än förväntat för den mångsidige 19-åringen. Med sina 16 mål var hans främste målskytt bland SHL:s juniorer. Var också en av de ledande svenska spelarna under JVM, där han gjorde sju poäng på sju matcher. Draftades i första rundan av Columbus Blue Jackets förra sommaren och riskerar att försvinna redan till hösten.

JACOB DE LA ROSE, LEKSAND
Inför säsongen ryktades han vara på väg till Kanada för juniorspel i OHL. Leksand satte ned foten och frågan är om inte det var till gagn för alla inblandade parter. de la Rose visade med emfas att han var mogen nog att hantera spelet i SHL. Med sin välutvecklade fysik och sin defensiva trygghet var de la Rose en stor tillgång för Leksand. Bidrog med 13 poäng (7+6) på 49 matcher.

Tidigare nomineringar:
31/3 – De fem nominerade till priset som årets målvakt
1/4 – De fem nominerade till priset som årets back
2/4 – De fem nominerade till priset som årets forward
3/4 De fem nominerade till priset som årets MVP

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL