Växjö Lakers HC

Färjestad stal tillbaka hemmafördelen

ANNONS

Det svänger snabbt i hockey. Ytterligare ett bevis för det fick vi när Färjestad gick från en storförlust på hemmaplan senast till att än en gång besegra Växjö på bortais. Karlstadlaget stal tillbaka hemmafördelen efter en storstilad insats från målvakten Fredrik Pettersson Wentzel.
– Vår andraperiod är fantastiskt usel, säger Växjös tränare Sam Hallam efter 1-4-förlusten.

Färjestad är fortsatt ostoppbara på bortais i SM-slutspelet. På lördagen kom lagets femte raka bortatriumf när man besegrade Växjö med 4-1. Stor segerorganisatör var Fredrik Pettersson Wentzel som radade upp fina parader i bortakassen och genom det spred ett lugn i FBK-försvaret.

Växjö fick annars en pangstart på matchen när Robert Rosén följde upp de fyra poängen från senaste mötet i Karlstad med att skjuta 1-0 till smålänningarna i powerplay. Endast en dryg minut senare svarade dock Magnus Nygren med att skicka in 1-1 i samma spelform, en fullträff som var efterlängtad för värmlänningarna. Det var nämligen endast andra gången Karlstadlaget gjorde mål i numerärt överläge i slutspelet.
– Otroligt viktigt att få utdelning där, sa Nygren till C More i första periodpausen.

TJECKISK ISKYLA – FÄRJESTADS VINNARVAPEN
Efter att Växjö fört spelet och skapat de flesta av chanserna i den första perioden kom Färjestad tillbaka starkt i den andra. Som ett resultat av det kom också gästernas ledningsmål efter en individuell prestation av bästa märke signerad Milan Gulaš. Den målfarlige tjecken höll iskallt i pucken och rundade såväl Växjös försvar som målvakten Teemu Lassila innan han satte dit pucken.

I den tredje perioden låg Växjö på hårt för en kvittering påhejade av en röststark hemmapublik. Pettersson Wentzel och FBK-försvaret pallade dock för trycket, redde ut stormen och kunde genom Rickard Wallin och Patrik Lundh punktera matchen med två mål i tom bur.

Färjestad tog därmed tillbaka hemmafördelen, om det nu är en fördel i den här matchserien, och Växjötränaren Sam Hallam var rejält besviken efter förlusten.
– Vi är lite hetsiga och tappar spets, vår andra period är fantastisk usel. Vi har många spelare som måste leverera och göra det på den här nivån också, säger Hallam och fortsätter:
– Hemmamatcherna har varit tajta och sedan rinner vi ifrån på bortaplan senast. Men jag tycker att vi ska kunna hantera det bättre i de här jämna matcherna.

Nästa match spelas i Karlstad på måndag. Då återstår det att se om trenden med idel bortasegrar håller i sig.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games