Sondre OldenFoto: Bildbyrån

Brynäs har gjort klart med norske OS-spelaren Sondre Olden. Norrmannen bekräftar själv att han är klar för norska TV-kanalen NRK.
– Jag har bara hört positiva saker om Brynäs och Gävle från Mads Hansen, som var där länge. Så det var ganska naturligt att välja dem, säger han till NRK.

Redan i december kom de första uppgifterna om att Brynäs var på jakt efter norske landslagsspelaren Sondre Olden, som spelade för Norge vid OS i Sotji.
Nu bekräftar han själv att han är klar för spel i Brynäs, precis efter att hans Vålerenga spelat klart säsongen där man finalförlorade mot Stavanger.
– Jag är jättenöjd och det är bara en liten stund sedan jag bestämde mig för valet av klubb, säger han till NRK.no.

Till sin hjälp i beslutsprocessen har han bland annat haft Mads Hansen, som spelade i Brynäs mellan 2006 och 2013.
– Brynäs har en bra historik och bra spelare och har varit intresserade länge nu och väntat tålmodigt. Jag har bara hört positiva saker om Brynäs och Gävle från bland andra Mads Hansen. Så det var ganska naturligt att välja dem, säger han vidare.

”Man vill ju nå så långt som möjligt”

22-åringen kom femma i poängbörsen i norska ligan den gångna säsongen efter 58 poäng (25+33) på 43 matcher.
Ett präktigt lyft mot fjolårets säsong, hans första i norska ligan, då han bara gjorde 25 poäng på 40 matcher.
– NHL är målet på sikt. Det är något alla drömmer om. Jag har ju blivit draftad av Toronto tidigare och varit där och sett vad som krävs, så det klart att det är ett mål i framtiden, säger norrmannen.

– Man vill ju så långt som möjligt, men att vara i Brynäs resten av karriären hade varit toppen det också. Men först måste jag spela in mig i Brynäs och lyckas där.

Sondre Olden har ett förflutet i Sverige sedan tidigare. Han har spelat två juniorsäsonger i Modo mellan 2009 och 2011 och står även bokförd för tre elitseriematcher med klubben.