• Publicerat 8 maj, 2014
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 1 Kommentar
Christian Djoos.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Brynäs back Christian Djoos är överens med Washington Capitals. Enligt hockeysverige.se:s uppgifter har han tecknat ett treårsavtal med NHL-klubben som draftade honom i sjunde och sista rundan 2012.

I går offentliggjorde Nashville Predators sitt kontrakt med Färjestads Pontus Åberg och samtidigt uppgav bloggaren MrMadhawk att Ottawa Senators skrivit kontrakt med Frölundas back Mikael Wikstrand.

Enligt hockeysverige.se:s uppgifter har nu ännu en svensk spelare som blev vald i draften 2012 kommit överens med sin NHL-klubb. Det handlar om Brynäs och juniorlandslagets back Christian Djoos. 19-åringen draftades som 195:e spelare i sjunde och sista rundan 2012 och har sedan dess stått på tillväxt i SHL. Den gångna säsongen gjorde han 13 poäng (1+12) på 47 matcher och hade ytterligare tre poäng (1+2) i slutspelet.

Avgående sportchefen Michael Sundlöv har tidigare pratat om att Djoos kommer att bli en nyckelback för Brynäs kommande säsong och att han till och med kan komma att ärva stjärnbacken Ryan Gundersons roll i lagets första powerplay-uppställning. Enligt vad hockeysverige.se erfar tyder också allt på att Djoos kommer att göra minst en säsong till i SHL innan han flyttar till Nordamerika.

Hockeysverige.se har sökt Christian Djoos för en kommentar.

Svenska spelare som valdes i draften 2012 måste vara sajnade senast 1 juni i år. Annars går NHL-klubbarna miste om spelarnas rättigheter. Här är en genomgång av vilka spelare det gäller: http://www.hockeysverige.se/uffe-bodin/2014/05/06/de-draftade-svenskarna-som-maste-skriva-nhl-kontrakt/

 

One thought on “Brynästalangen får NHL-kontrakt

  1. Pingback: Report: Capitals Beat Clock, Sign Swedish Defense Prospect Christian Djoos

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *