• Publicerat 28 maj, 2014
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 4 Kommentarer
Johan Alm.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Skellefteå drabbas av sin första tunga spelarförlust efter årets SM-guld. I dag skriver norran.se att genombrottsbacken Johan Alm har skrivit på för Nashville Predators.
– En pojkdröm som går i uppfyllelse, säger han till tidningen.

När Skellefteå vann SM-guld i fjol platsade inte Johan Alm i backuppsättningen. Den här säsongen var han en av lagets viktigaste spelare när guldet bärgades på nytt. Det är en utveckling som inte har passerat NHL-klubbarna obemärkt förbi.

I dag skriver norran.se att Nashville Predators har vunnit dragkampen om den storvuxne defensivbacken efter att ett tiotal NHL-klubbar hört av sig.
– Det är förbaskat kul, en pojkdröm som går i uppfyllelse, säger Johan Alm.
– Men Nashville kändes helt rätt. Jag har fått riktig bra kontakt med klubben, allt från deras general manager till coachen.

Johan Alm ansågs vara en stor talang tidigt i karriären, men blev aldrig draftad av någon NHL-klubb när det begav sig. Den gångna säsongen kom genombrottet som bland annat medförde att han fick göra landslagsdebut under Euro Hockey Tour. Vore det inte för en skada som han drogs med efter SM-slutspelet hade han varit högaktuell för VM-spel i Minsk.