Nick Johnson.Foto: All Over Press

Nick Johnson spelade nio NHL-matcher med Boston under den senaste säsongen. I höst ska han spela SHL-hockey med Växjö.
– Nick är en allround kille med ett bra tvåvägsspel som kan spela i alla spelformer. Han kan producera, har bra storlek, är smart och bidrar med väldigt mycket, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Växjö gjorde på onsdagen klart med ett nytt nyförvärv. Man värvar Nick Johnson från Bostons organisation, en spelare som spelade nio matcher för Boston den gångna säsongen och dessutom gjorde 42 poäng (18+24) på 51 matcher för Providence i AHL.
– Nick är en allround kille med ett bra tvåvägsspel som kan spela i alla spelformer. Han kan producera, har bra storlek, är smart och bidrar med väldigt mycket. Vi känner att vi har många spetsar i olika former i laget och där kompletterar Nick bra med sin allroundkunnighet och ger oss bra balans och alternativ i våra kedjeformationer, säger sportchefen Henrik Evertsson i ett pressmeddelande.

Den 28-årige kanadensaren tog vägen till proffshockeyn via college och skrev på för Pittsburgh som 22-åring 2008.
Det blev bara tio NHL-matcher för klubben men efter tre år i organisationen blev han ordinarie NHL-spelare för en säsong i Minnesota och sköt åtta mål och 18 assist på 77 matcher.

Säsongen efter, under lockouten, spelade han för Phoenix organisation och splittade tiden mellan AHL och NHL. Totalt har han gjort 113 matcher i NHL och svarat för 37 poäng och anledningen att han flyttar till Europa är att slippa ta sig igenom en ny säsong av flängande fram och tillbaka mellan AHL och NHL.
– Det här är ingen kille som kommer hit för att ge upp karriären. Tvärtom,  han har många år kvar, söker ett nytt spår och är inspirerad över att testa det här. Som många andra nordamerikaner som ligger på gränsen till NHL och spelar i AHL så vill han hitta stabilitet i vardagen och slippa det här med att bli uppkallad och nerskickad. Han letar efter en bra lagkänsla och trygghet, vilket är något vi fokuserar väldigt mycket på.