http://shop.eliteprospects.com
BB140304PA123 UNGA OCH HUNGRIGA. Ludvig Nilsson är en av spelarna som ska ta nästa steg för Timrå.Foto: Bildbyrån/Petter Arvidsson

Det bekymmersamma ekonomiska läget i klubben har tvingat Timrå till en ung lågbudgetsatsning. Viasat Hockeys expert Harald Lückner gillar kontinuiteten, men ser ett lag som hör hemma i Hockeyallsvenskans bottenskikt.
– Timrå kommer att få kämpa för att undvika en kvalplats, säger han till hockeysverige.se.

Timrås första säsong i Hockeyallsvenskan efter degraderingen från SHL blev en berg- och dalbanefärd. Laget uppträdde väldigt ojämnt, men lyckades tack vare en stark avslutning på säsongen blanda sig i kampen om de sista platserna till Playoff-serien. Dock utan att nå ända fram.

Harald Lückner.

När säsongen var över såg sportchefen Kent Norberg snabbt till att säkra upp stora delar av den befintliga truppen. Kontinuitet och ungdomlig entusiasm är ledorden för Timrå i vinter.
– Med deras ekonomiska läge i bakhuvudet måste man erkänna att dom ser ganska tunna men lovande ut. Jag tycker inte att dom är bättre den här säsongen jämfört med den förra, säger Viasat Hockeys Harald Lückner.
– Man har inga direkta nyförvärv och heller ingen spelare som riktigt sticker ut. Man har heller inte direkt tappat några speciella spelare. Okej, Eric Moe (Sundsvall), Nils Bergström (Malmö), Thomas Hundertpfund (Klagenfurter) och Jonathan Carlsson (Södertälje) har lämnat klubben. Jag tycker heller inte man fått in mycket. Bara Mattias Nilsson från Leksand och John Westin från Sundsvall egentligen. Timrå kommer att få en tuff säsong, men man gjorde det fantastiskt bra förra säsongen med det här unga laget.

I båset återfinns ett annat oprövat kort, Roger Forsberg. Han inledde fjolårssäsongen i HV71 som assisterande tränare. När Ulf Dahlén fick sparken flyttades Anders Olsson upp från J20-laget och Forsberg fick i sin tur ta hans plats. Det slutade med SM-guld för HV-ynglingarna.
– Roger Forsberg är lite ny som headcoach för ett A-lag. Han kommer från Östersund ursprungligen och var tidigare i Norge, Sparta. I fjol fick han hoppa in och hjälpa Ulf Dahlén i HV71. Jag tror att det kan vara rätt tränare för Timrå med tanke på det unga laget man har, säger Harald Lückner.
– Dessutom har man Jens Öhman som hade en oerhört tuff säsong i Björklöven förra säsongen med tanke på alla skador. Jag tror ändå att han fick med sig väldigt mycket bra erfarenhet som man kan ha nytta av.

Harald Lückners tre viktiga profiler i Timrå:

Mika Norja
– Han tillhörde de bästa målvakterna i Hockeyallsvenskan förra säsongen. Han låg i toppen av den ligan trots att han inte hade det kanske bästa försvaret framför sig. Han blir en jätteviktig spelare för Timrå.

Per Hallin
– Han är pappan för det här laget och den som står för rutinen och erfarenheten. Han måste leda laget både på och vid sidan av.

Ludvig Nilsson
– Ludvig var väldigt nära att komma med i Junior-VM laget förra säsongen. Han hade en enormt bra utveckling. Jag tror att det kommer vara en kille som är med och leder laget.

Harald Lückners genombrottsman i Timrå:

– Det blir Ludvig Nilsson igen. Från att han har gjort ett bra år i fjol kan han bli en ledande spelare den här säsongen och vara i toppen poängmässigt i Timrå.

Så går det för Timrå, enligt Harald Lückner:
– Timrå kommer att få kämpa, tror jag, för att undvika en kvalplats.

Historisk kuriosa om Timrå:
Många talar om att Bert-Ola Nordlander är en av Timrå IK:s största spelare genom alla tider. Men det är faktiskt så att ”Ola” aldrig har spelat i Timrå. Han lämnade klubben för AIK 1963 och då hette klubben fortfarande Wifsta/Östrands IF. Samma sak gäller hans bästa kompis, ”Eje” Lindström. Klubben bytte namn till Timrå IK först 1966

TRUPPEN 2014/15

Mika Norja.

Målvakter:
1) Adam Ohre
30) Mika Norja
35) Johan Lantz

Backar:
6) Robin Persson ”A”
9) Didrik Strömberg
18) Jens Westin
29) Jimmie Jansson
33) Tommy Stenqvist
51) Mattias Nilsson
55) Andreas Borgman

Forwards:
8) Per Hallin ”C”
10) Johan Persson
11) Rickard Sundlöf (try-out)
12) Andreé Hult
14) Emil Pettersson
19) Daniel Öhrn
22) Emil Berglund
23) Jeremy Boyce ”A”
24) Andreas Molinder
25) John Westin
41) Ludvig Nilsson
46) Oscar Johansson ”A”
57) Anton Wedin

Annons:
  • Stora Lora

    Hur kan Lückner glömma Jimmie Jansson?
    38 poäng på 45 matcher för HVs J20 förra säsongen och en stor nyckelspelare i JSM-slutspelet. Jag tror att han kan göra grymt bra ifrån sig för den kvaliteten besitter han definitivt.