Sam Reinhart.
Nyheter

Kanadas prestigeseger – fick omkull USA i gruppfinalen

Det var JVM:s mest efterlängtade match och den levde upp till hajpen. Kanada och USA bjöd på en hejdundrande tillställning i Montréal och det var värdnationen som avgick med segern efter en blixtrande avslutning på matchen.

Kanada vann med 5-3 efter att förstacentern Sam Reinhart svarat för ett mål och två assist medan radarpartnern Max Domi sköt två mål.

Matchen bjöd på fem mål under matchens tio sista minuter. Kanada gick fram till 3-1 efter att kaptenen Curtis Lazar forcerat in pucken bakom Thatcher Demko i det amerikanska målet. Dylan Larkin startade sedan den vilda avslutningen med att skjuta 2-3 med två och en halv minut kvar att spela. När Sam Reinhart sedan skickade in 4-2 i tom kasse tycktes matchen var död. Larkin ville inte gå hem utan en fajt, utan överraskade Eric Comrie med ett skott från högerkanten som slank in.

4-3 med 42 sekunder kvar att spela. USA skapade tryck mot det kanadensiska målet, men fick inte utdelning. I stället skyfflade Max Domi in 5-3 i tom kasse.

Kanada vinner därmed grupp A och får möta fyran i Sveriges grupp. USA tar andraplatsen och får möta trean. Vilka lag det blir avgörs under natten.