Fredrik WargFoto: Bildbyrån

Nackskadan som Fredrik Warg ådrog sig mot AIK i februari förra året blir det sista han gjorde som professionell hockeyspelare.
Idag kom beskedet att den tidigare VM-centern slutar med hockeyn.
– Det är tyvärr slut nu och det känns verkligen tufft att ta de orden ur munnen, säger han till allehanda.se.

35-åringen skadade Atlaskotan i ödesmatchen. Han ramlade framåt på planen och huvudet träffade en motståndare. Smällen blev värre än någon kunnat ana och han tgick med stödkrage i åtta veckor efter olyckan.
– Jag har verkligen försökt komma tillbaka. Tränade hårt under sommaren och hösten, både på och utanför isen, men det fungerar inte. Jag inser att det är slut och att det finns ett liv efter hockeyn också, säger han.

Warg spelade VM med Tre Kronor både 2007 och 2008 och tog plats i landslaget i samband med flytten från Modo till Timrå 2005, som också blev hans stora genombrott.

Totalt har Warg spelat 558 SHL-matcher för Modo, Timrå, Skellefteå, Rögle och Brynäs. Han har även hunnit med spel i KHL med Dinamo Riga och tyska DEL med Ingolstadt. I HockeyAllsvenskan har han spelat för Sundsvall och Björklöven.