Anton Grundel.
SHL

”Färjestad är inte uträknat för min del”

ANNONS

Han har tackat nej till Färjestads kontraktsförslag, då han blivit erbjuden att fortsätta i en renodlat defensiv roll. Det Anton Grundel vill är att få fler chanser offensivt och om Karlstadlaget är beredda att erbjuda honom det kan han tänka sig att stanna.
– Färjestad är inte uträknat för min del innan jag skrivit på för en ny klubb, säger Grundel till hockeysverige.se.

Anton Grundels säsong stördes av en del skador, men när han väl fanns på isen var han stabil som få. Den defensiva pjäsen stod ut som Färjestads bästa back och fick också ett erkännande som det när hockeysverige.se tog hjälp av Petter Carnbro för att analysera den nya avancerade statistiken.
 Jag åkte på en allvarligare skada i februari och blev borta en månad, men att sådant kan hända får man nästan räkna med under en säsong. Sedan tycker jag att jag kommer tillbaka starkt efter comebacken och som helhet är jag nöjd med säsongen, säger Grundel till hockeysverige.se.

25-åringen som under många år fått finna sig i att stå i skuggan av mer offensiva pjäser gladdes också åt den positiva input han fick i samband med den avancerade statistikens inträde.
– För många handlar det bara om mål och poäng och det är kul att även de som jobbar hårt i det tysta kan få lite positiv uppmärksamhet. Inte för att jag söker rubriker om mig själv, men det är skönt att få en bekräftelse på att man gjort något bra, konstaterar Grundel.

Framtiden är nu osäker för Färjestads egna produkt, efter att han tackat nej till ett kontraktserbjudande från klubben. Anledningen till att han inte valt att förlänga sitt kontrakt är dock inte att han inte kan tänka sig att stanna, utan snarare att han tilldelats en roll i laget som han inte känner sig nöjd med.
– Färjestad erbjöd mig ett tvåårskontrakt där de vill att jag ska spela i en renodlat defensiv roll. Samtidigt känner jag att jag vill bli en mer komplett spelare och hitta tillbaka till den offensiv jag presterade när jag var yngre. Jag vill bli mer av en komplett tvåvägsback och om det krävs att jag rör på mig för att få chansen att utveckla de sidorna så gör jag det.
– Jag måste tänka på vad som är bäst för mig själv och kan lova att jag inte står arbetslös till hösten.

HAR FÅTT ERBJUDANDEN FRÅN ANDRA LAG I SVERIGE

Foto: Bildbyrån

Grundel har fått erbjudanden från andra klubbar i Sverige såväl som utomlands, men ännu har han inte skrivit på för någon ny klubb. Det är heller inte helt uteslutet att han trots allt blir kvar i Karlstad, om Färjestad med Leif Carlsson i spetsen är beredda att tänka om kring hans roll i laget.
– Så länge jag inte skrivit på för någon annan klubb är inte Färjestad uträknat, men de verkade ganska bestämda med att de enbart ville ha mig i en defensiv roll.
– Klubben har helt klart hjälpt mig att lyfta min defensiv till vad den är i dag, men jag känner inte att det finns så mycket mer att utveckla i den delen av spelet. Det är därför jag vill komma till en klubb som kan se min offensiva potential.

Skulle du kunna tänka dig att representera ett annat SHL-lag?
– Jag vet att det är en känslig fråga, men utesluter ingenting. Jag har som sagt fått erbjudanden från andra svenska klubbar och allt handlar i grund och botten om vilken roll jag kan få. Jag måste se till min egen utveckling som spelare också.

Grundel känner dock ingen brådska med att skriva på för en ny klubb och utesluter inga alternativ. Han är beredd att vänta långt in i sommaren om det är vad som krävs för att han ska få komma till ett lag som vill satsa på honom i den roll han önskar.
– I nuläget är allt intressant för mig. Sedan får man väl börja skala ner och tänka över var man kan komma att lyckas bäst.
– Jag känner mig absolut inte stressad över att inte ha någonting klart och ser fram emot en sommar där jag får lägga upp träningen lite som jag vill ha den själv.

Färjestad gör en uttalad satsning på svenska och framförallt värmländska spelare till nästa säsong. Det är något som Grundel ser som positivt och som han tror kommer leda till nya framgångar för storklubben.
– Det är ingen hemlighet att publiken i Karlstad gärna vill se värmlänningar. Det är bara att se nu när Linus (Persson) kom tillbaka och lyckades, det var perfekt. Jag tycker det är väldigt positivt att klubben gör den här nystarten och med det här upplägget tror jag bara att det kommer gå uppåt.

Om Grundel själv är del av den nya satsningen Karlstadlaget gör återstår alltså fortfarande att se. När det gäller den frågan ligger just nu bollen på Leif Carlssons planhalva.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch