Niklas Svedberg.Foto: All Over Press

Efter tre säsonger i Bostons organisation ser det ut att inte bli något mer spel i Nordamerika den här vändan för Brynäs tidigare guldmålvakt Niklas Svedberg. Enligt ryska uppgifter blir det han som blir ny målvakt för Salavat Julajev i KHL.

Det ser ut att bara bli tre säsonger i Nordamerika för Brynäs tidigare guldmålvakt Niklas Svedberg.
Efter att ha gjort en säsong som backup till Tuukka Rask i Boston den gångna säsongen pekar nu allt för att han spelar i KHL nästa säsong.

Enligt ryska tidningen Championat ska han nämligen vara överens med Salavat Julajev om ett kontrakt som förväntas offentliggöras inom en snart framtid. Enligt tidningen R-Sport ska klubbens nya general manager Leonid Vajsfeld ha bekräftat att man skrivit ett ettårskontrakt med den svenske målvakten.

Salavat Julajev hade stora målvaktsproblem under den senaste säsongen efter att ha tappat Andrej Vasiljevskij till Tampa Bay. Man lyckades aldrig hitta en bra lösning för ersättare och led av det hela säsongen.

Till den nya säsongen har man försökt värva Jakub Kovář från Avtomobilist, men Avtomobilist har krävt över 20 miljoner kronor för att släppa rättigheterna till målvakten och gav för ett tag sedan upp jakten. Kovář förlängde istället sitt kontrakt med Avtomobilist.

Ufa-klubben, som nyligen värvade Linus Omark, har till synes varit på jakt efter just en svensk målvakt istället för Kovář. Joel Lassinantti, Viktor Fasth och Jonas Gustavsson har tidigare nämnts som intressanta för klubbledningen.

25-åringen spelade 18 matcher i NHL under säsongen och hade 91,8 i räddningsprocent. Under sin första säsong i Nordamerika blev han utsedd till AHL:s bästa målvakt som första svenska målvakt någonsin.