Jacob MicflikierFoto: Bildbyrån

På måndagen blev det klart. Jacob Micflikier flyttar till Luleå efter en stark säsong i Linköping.
– Han hade oerhört många alternativ, KHL, Schweiz och Sverige men han har gillat Luleå och de målbilder vi står för, säger Lars ”Osten” Bergström i #LHFLIVE.

Det har snackats om det ett tag och på måndagen offentliggjorde Luleå att man gjort klart med ett tvåårskontrakt med starke Jacob Micflikier, som närmast kommer från spel i Linköping.
– Han hade oerhört många alternativ, KHL, Schweiz och Sverige men han har gillat Luleå och de målbilder vi står för, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström till #LHFLIVE.

30-åringen kom fyra i poängligan och tvåa i skytteligan i SHL med sina 24 mål och 23 assist på 54 matcher under sin säsong i Linköping under säsongen,
– Det är en spelare som i stort sett var han spelat gjort en poäng i snitt per säsong. Han är bred i sin kompetens och kan spela i olika roller, både ytterforward och center. Spelare som kommer över 40-poängsstrecket är toppkvalitetspelare.

Micflikier har tidigare spelat i KHL för Minsk och i Schweiz för både Biel och Lugano sedan han kom till Europa 2012. I Nordamerika har han spelat i AHL och ECHL.

Lars ”Osten” Bergström säger att klubben nu jagar en back och en forward till innan man värvat klart.