Fredrik Händemark
Nyheter

Efter kängan mot Leksand – klar för allsvensk nykomling

ANNONS

Efter att ha tackat nej till en fortsättning i Leksand berättade Fredrik Händemark för hockeysverige.se om problemen i klubben. Nu har den 21-årige centern gjort klart med en ny klubb, och det blir till en kommande seriekonkurrent. Tillsammans med Jonas Gunnarsson är Händemark nu klar för IK Pantern.

Fredrik Händemark var en av många spelare som efter den gångna säsongen lämnade SHL-degraderade Leksand. I en intervju med hockeysverige.se berättade han bland annat att spelarna inte fick rätt förutsättningar av föreningen för att lyckas och att Leksand kanske inte var den rätta miljön för honom. I stället var han sugen på en ny utmaning med större förtroende och mer speltid.

Nu har 21-åringen gjort klart med en ny klubbadress. Sydsvenskan rapporterar att Händemark är klar för IK Pantern, som överraskade de flesta när de tog steget upp till HockeyAllsvenskan i början av april.
– En stor och stark tvåvägscenter. Han har spelat stabilt i deras fjärdekedja. Han vill utvecklas och bli ännu bättre. Vad som är bra är att han själv har tagit det här steget, annars är det ovanligt att man lämnar Leksand när man har en plats i laget vid så pass ung ålder, säger tränaren Stephan ”Lillis” Lundh till Sydsvenskan.

Händemark har bland annat 106 SHL-matcher för Leksand på CV:t. Men han är inte den enda SHL-meriterade spelaren som nu värvas till Pantern – klubben har även gjort klart med Jonas Gunnarsson. Den 23-årige målvakten har gjort 27 SHL-matcher för HV71 och var under den gångna säsongen utlånad till Malmö, där han på 25 matcher höll en räddningsprocent på 89,7 och snittade 2,28 insläppta mål/match.
– Jag känner honom väl. Jag hade honom i J18-landslaget. När jag såg honom stå i Malmö tyckte jag att han var bra, säger Stephan ”Lillis” Lundh.

Stephan ”Lillis” Lundh bekräftar också för Sydsvenskan att Viktor Andrén, som tillhörde Pantern i fjol men därefter skrev på för Växjö, som väntat kommer att lånas ut till klubben. Han kommer därmed att bilda målvaktsduo med Jonas Gunnarsson.

UPPDATERING: Senare dementerade Panterns sportchef Joakim Tillgren för bloggaren Johan ”Mr Madhawk” Svensson att Händemark eller Gunnarsson skulle vara klara för klubben. Däremot finns intresse för båda spelarna. Viktor Andrén är alltjämt klar på lån.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL