Linus VidellFoto: All Over Press

Det blir en fortsättning i KHL för Linus Videll. Efter en bra säsong i Dinamo Riga den senaste säsongen har han nu skrivit på för ett år med Torpedo från Nizjnij Novgorod, som blir svenskens fjärde KHL-klubb efter att han inlett KHL-äventyret i Jugra och Severstal.

Den 30-årige forwarden hade sin poängmässigt starkaste av sina fyra KHL-säsonger ifjol när han blev intern poängkung i Riga med 34 poäng (10+24) på 58 matcher. Han anslöt till klubben sent efter att initialt ha skrivit på för ukrainska Donbass, som tvingades dra sig ur ligan vilket gjorde att Videll fick söka ny klubb.

Den gångna säsongen hade Torpedo flera lyckade finska spelare. Av dessa är inga kvar.
Juuso Hietanen har flyttat till Dinamo Moskva, Jarkko Immonen till Zug och Sakari Salminen till Fribourg. Man har dessutom tappat skyttekungen Wojtek Wolski till Magnitogorsk och står inför en lite av en nystart där Videll just nu är lagets enda spelare som belastar utlänningskvoten.

Videll blir den sjätte svensken som spelar för Torpedo. Den mest framgångsrike hittills är Martin Thörnberg som gjorde två säsonger i klubben 2011-2013 och blev skytteligatrea i KHL säsongen 12/13 med 26 mål.