GRÄMER SIG. Här ligger en utslagen Ben Bishop efter dundertabben som gav Chicago 1-0.
Tampa Bay

Det var ett misstag som inte får hända i en match av den dignitet som spelades i natt. Ben Bishop bjöd Chicago på ledningsmålet som kan komma att spela en avgörande roll för hela den här finalseriens utgång. Amerikanen fick trots det stöd av coacher och lagkamrater efter den bittra förlusten.
– Vi hade inte varit där vi är nu utan honom, säger Jon Cooper.

Det var högst tveksamt om en halvskadad Ben Bishop skulle komma till spel i den femte finalen, men när pucken väl släpptes fanns den amerikanske jätten där mellan stolparna. Frågan är om det inte hade varit bättre om Andrej Vasilevskij fått chansen, speciellt med tanke på det som hände sex minuter in i den första perioden.

Bishop gav sig då ut på en utflykt i egen zon för att rensa undan en puck som Victor Hedman såg ut att ha kontroll på. I stället för att få undan pucken krockade då målvaktsstjärnan med svensken och lämnade kassen öppen för Patrick Sharp att lägga in pucken i. Ett ledningsmål som gav Chicago kommandot i en match de slutligen vann – och som mycket väl kan komma att kosta Tampa Bay en andra Stanley Cup-titel.

”GAV OSS CHANSEN ATT VINNA”

Hedman menar dock att man hade tillräckligt med tid på sig att vända på matchen för att man ska lägga allt för stor vikt vid dundertabben.
– Jag tittade uppåt banan och varken såg eller hörde Bishop. Saker som det händer. Med 54 minuter kvar av matchen kommer saker att händer, säger Hedman till nhl.com.

Bishop repade sig efter blundern och svarade sedan för en stabil insats resten av matchen. Efter att han stoppat 27 av 29 skott hyllades han också av Tampas coach Jon Cooper.
– Vi hade inte varit där vi är i dag utan honom, säger Cooper och fortsätter:
– Bortsett från den där ”en på miljonen”-situationen som inträffade tyckte jag att han var outstanding. Han gav oss chansen att vinna och vi måste göra fler än ett mål.

Bishop har en räddningsprocent på 92,0 och snittar 2,18 insläppta mål per match i årets slutspel.