Niclas Bergfors
Nyheter

KHL:s bästa svenska målskytt har skrivit nytt kontrakt

ANNONS

Den gångna säsongen var Niclas Bergfors KHL:s målbästa svensk med 21 mål. Nu blir han kvar i ligan och har skrivit på för ett nytt år i Admiral, där han slagit igenom starkt sedan han hamnade i klubben 2013.
– Han är en ledare och målskytt i laget och vi hoppas att han nästa säsong kommer att producera ännu bättre nästa säsong, säger klubbens general manager Ildar Muchometov.

Det har tagit sin tid. Men nu är det klart. Niclas Bergfors fortsätter i KHL och Admiral efter den senaste säsongens succé i klubben.
Det offentliggjorde klubben igår.

– Förhandlingarna med Bergfors har varit komplexa, långa och svåra. Vi är glada över att Niclas utmärkt som som en av de stora. Han är en ledare och målskytt i laget och vi hoppas att han nästa säsong kommer att producera ännu bättre nästa säsong, säger klubbens general manager Ildar Muchometov i ett pressmeddelande.

Turbulent i klubben den senaste tiden

Mycket har hänt i Admiral sedan den senaste säsongen. Hela klubbens ledning har flyttat till Chabarovsk för att ta över Amur. Det handlar om general manager, president och tränare och nyligen genomfördes en trejd som skickade åtta av Admirals spelare till Amur – däribland Bergfors goda vän Tom Wandell som trejdades till Admiral mitt under fjolårets säsong.

Bergfors, som hunnit bli 28 år, var KHL:s bästa svenska målskytt förra säsongen med 21 mål. Med sina 44 poäng var han dessutom näst bästa poängplockare bakom Linus Omark och har fått sitt stora KHL-genombrott efter att han plockades upp från Severstal i expansionsdraften sommaren 2013.

Innan dess hade Bergfors haft det lite trevande i både Ak Bars och Severstal i två säsonger, men har i Admiral svarat för 38 mål och totalt 80 poäng på 114 matcher på två säsonger och varit lagets bästa målskytt båda säsongerna man spelat i ligan. Han är dessutom den klart bästa målskytten och poängplockaren av svenskarna i ligan under de två säsongerna. 18 poäng och nio mål före Martin Thörnberg och

Oklarheter runt radarpartnern Gynge?

Av allt att döma verkar han bli ensam svensk i laget nästa säsong i och med att radarpartnern Richard Gynge inte tycks bli kvar i klubben. Även om åsikterna om vad som faktiskt gäller just nu går isär.
Gynge berättade nyligen för hockeysverige.se att klubben aviserat att man inte vill ha kvar honom, medan general managern Muchometov för bara två dagar sedan på en presskonferens kommenterade läget om Gynge så här:

– Richard har fått ett kvalificerat erbjudande från oss. Nu kommer vi in i ett skede av förhandlingarna som är lite försenat. Från Gynge eller hans agent har vi inte hört något moterbjudande och vi har inte heller fått något svar från dem på vårat ursprungliga förslag.

Så fortsättning kan väl tänkas följa. Än så länge har Admiral inte plockat på sig speciellt många utländska spelare, utan just nu är det bara Niclas Bergfors som går på utlänningskvoten om fem spelare.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL