Las Vegas.Foto: All Over Press

På måndagen lämnade mediajätten Québecor in handpenningen för att få NHL-hockeyn tillbaka till Québec. Senare på kvällen lämnades även Las Vegas ansökning om att vara en del av en framtida expansion in.

En NHL-expansion är i sikte och de två städerna som hoppas få bli nya NHL-städer är Québec City, som ni kunde läsa om igår kväll, och Las Vegas.
Under måndagsnatten svensk tid lämnade den sistnämnda, via Bill Foley och hans bolag Black Knight Financial in sin ansökan om att ta del av den expansion som kan ske tidigast till hösten 2017, skriver TSN.

Vegas har på olika sätt varit förknippat med NHL under de senaste åren. Ligans prisgala har hållits i staden sedan 2009 och Los Angeles Kings har, bortsett från lockoutsäsongerna 2004 och 2012, hållit en försäsongsmatch under namnet Frozen Fury, i staden årligen sedan 1997 där man i de flesta fallen spelat mot Colorado (men även mött Arizona, San José och New York Rangers) i hotellet MGM Grands eventarena som tar över 16 000 åskådare.

Las Vegas potentiella NHL-arena är däremot inte färdigbyggd ännu. Den är under uppbyggnad och förväntas stå klar i början av nästa år. Den kommer vara belägen bakom hotellet New York New York, i den sydligare delen av The Strip och ha en kapacitet på 20 000 åskådare.

Seattle, som ett tag varit sugna på att få ett NHL-lag, valde att inte lämna in något bud om att få bli ett expansionslag. Enligt TSN ska den två miljoner dollar stora icke återbetalningsbara delen av den tio miljoner stora handpenningen ha skrämt bort potentiella klubbägare i staden.

Varken Las Vegas eller Québecs ansökan om att ta sig in i NHL garanterar någon expansion. Men det är en bit närmare att ske.
I september väntas NHL-ägarna att ha ett möte där man röstar om en expansion.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *