• Publicerat 30 november, 2015
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Andreas Borgman. Foto: Bildbyrån/Andreas L. Eriksson

Han lämnade Timrå för spel i Västerås. Det har gett den unge backen Andreas Borgman ett lyft i karriären. Efter en stark första halva av säsongen är det så många som fyra SHL-klubbar som är ute efter 20-åringens signatur.
– Det är bara kul att höra, säger Borgman till hockeysverige.se.

Andreas Borgman kom till Timrås hockeygymnasium från Djurgården som 16-åring. När han i fjol avslutade juniorkarriären med sin första hela A-lagssäsong i Hockeyallsvenskan tog han beslutet att flytta söderut. Västerås blev ny klubbadress och där har stockholmaren fått ett spelmässigt lyft.

När halva grundserien är spelad har 20-åringen svarat för fyra mål och sju poäng på 26 matcher, en poäng mer än de sex han fick ihop på 46 matcher med Timrå i fjol. Själv är han väldigt nöjd med utvecklingen.
– Jag tar steg i rätt riktning och börjar spela mer och mer seniorlikt. Jag tycker att jag har blivit mer stabil och med en högre lägstanivå. Sedan är jag i mitt livs bästa form rent fysiskt och det är givetvis också en faktor, säger Andreas Borgman till hockeysverige.se.

SHL-klubbarna verkar hålla med. Enligt hockeysverige.ses uppgifter är det flera klubbar som visar intresse för att värva Borgman inför nästa säsong. En av klubbarna ska föga förvånande vara Djurgården, som han redan har representerat tidigt under sin karriär.

”FYRA KLUBBAR VI FÖR DIALOG MED”

– Jag kan inte nämna vilka klubbar det handlar om, men i dagsläget är det fyra klubbar som vi för en dialog med, säger backens agent Peter Nilsson på A.M.A. Sports Agency.
– Nu är vi bara i november och Andreas har fullt fokus på säsongen med Västerås. Det kan hända mycket än.

Andreas Borgman gläds åt att hans namn snabbt blivit eftertraktat i SHL.
– Det är bara kul att höra, det är ju dit man strävar så det är bara positivt. Det visar att hårt arbete lönar sig, säger han och tillägger att målet i första hand är att spela SHL-hockey med sin nuvarande klubb, Västerås.
– Jag hoppas att vi ska kunna ta det steget, det är det vi krigar för varje dag. Vi har ett bra lag som ska kunna vara med och utmana.

Andreas Borgman var ombytt i tre SHL-matcher för Timrå under lagets senaste SHL-säsongen 2012/13. Nästa säsong lär det bli fler matcher än så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *