Mitch Wahl och Joakim Hagelin.Foto: Bildbyrån/Anders Bjurö

Oskarshamn tog en stabil 5-2-seger på hemmaplan mot playoff-jagande Mora. Det kan man tacka skyttekungen Mitch Wahl för. Kanadensaren sköt fyra av de fem målen, och toppar nu seriens skytteliga med sina 24 fullträffar. Han jagas närmast av Malte Strömwall på 22.

Strömwall som fick nöja sig med ett mål när AIK tog en imponerande 5-3-vinst borta mot hemmastarka Vita Hästen. Därmed behåller man serieledningen med bara tio omgångar kvar att spela innan den hockeyallsvenska finalen.

Tingsryd jagar dock hack i häl, efter att i kväll ha nollat jumbon Sundsvall på hemmais. Taif vann skotten med hela 29-14, men fick nöja sig med ett mål framåt. Det satte den inte alltför vane målskytten Niklas Johansson redan i den första perioden.

I övrigt besegrade IK Pantern Asplöven med 3-1, och ser ut att kunna säkra nytt kontrakt. Nu skiljer elva poäng mellan de båda lagen. Utöver det nollan Bik Karlskoga Leksand på hemmais, och vann med hela 4-0. Därmed är Bik kvar som trea, men med hela 14 poäng upp till tvåan Tingsryd.

Leksand är sjua, med sex poäng till godo på nian Mora.