Nyheter

”Man blir rörd och det har kommit några tårar”

ANNONS

Säsongen tog slut på ett synnerligen otäckt och brutalt sätt i helgen. Erika Grahm brakade in i sargen och bröt ena foten. Hockeysverige.se fick tag på modostjärnan på sjukhuset i Stockholm inför avresan hem till Örnsköldsvik och hon uttrycker stor tacksamhet till alla som har hört av sig och gett henne stöd.
— Man blir rörd och det har kommit några tårar när jag tänker på alla dessa fantastiska människor, säger Grahm.

En av svensk hockeys stora spelare, Modos Erika Grahm, skadade sig under söndagens match mot Djurgården efter att ha fallit illa in i sargen. Domen löd ett brutet ben i foten, gips och inget mer spel den här säsongen. Grahm är poängbäst i Modo med elva mål och totalt 22 poäng på 29 matcher.

När hockeysverige.se får en pratstund med den 25-åriga Kramforstjejen låter hon trots skadan ganska uppåt i humöret.
— Det som hände var att jag kom i ganska hög fart. Jag skulle väl checka av något slag och det kändes som att jag höll på krocka med två djurgårdsspelare. Då försökte jag väja, men fick felskär. Jag vet, eller tror, att en av deras klubbor var i vägen. Jag vet inte om jag kanske klev på en av dom.
— Det gick i alla fall jättefort samtidigt som det var nyspolat så jag kanade in i sargen med hög fart och tog emot mig med foten. Jag kände direkt att den var av.

Hur gick dina tankar då?
— Det gjorde så jäkla ont… Jag tror att hela Hovet och dom som såg på Live Arena hörde när jag skrek ”foten, fotjäveln!”
— När man sedan drog ut mig på båren och tog av mig grejerna så kändes det som att det var lugnt och att det var en stukning. Sedan kom ambulansen och dom sa ”Det är inte vara en stukning Erika”. Först trodde man att jag brutit både insidan och utsidan på fotleden, men det är bara brutet på utsidan vilket är positivt.
—Först var helt säker på att jag skulle få operera, men jag har ett jättefint brott så det behövs inte.

En skada kommer aldrig lämpligt, men för Erika Grahms del kommer den kanske så olämpligt som den nu kunde göra eftersom hennes form var näst intill på topp efter en trög höst.
— Min form var fantastiskt bra. Jag har haft en jättejobbig höst och det är verkligen mycket som har gått emot mig. Det har varit sjukdomar och skador, men nu har jag varit frisk sedan jul och det har gått fantastiskt bra.
— Jag har verkligen känt att det är kul att spela hockey igen och självförtroendet börjar komma tillbaka mer och mer. Likaså orken och kraften. Samtidigt har det gått jättebra både för mig och för Modo så det här vart en riktig käftsmäll.


Foto: Bildbyrån/Ludvig Thunman

HAR REDAN BÖRJAT SIN REHAB: ”SKA GÅ SÅ MYCKET SOM MÖJLIGT”

Någon återkomst den här säsongen blir det givetvis inte tal om för Erika Grahm, men hon räknar med att vara tillbaka när Riksserien 2016/17 startar upp i höst.
— En sak som är lite positivt i det här är att jag gjorde illa mig den tiden på året så jag vet att den här säsongen är körd. Hade det varit i början av säsongen hade det kanske varit så att jag varit tvungen att stressa tillbaka. Nu kan jag i lugn och ro rehabilitera mig.
— Jag siktar inte på något annat än att vara tillbaka på is under hösten och vara med när säsongen börjar. Jag ska ha gips i sex veckor. Sedan ska man kolla hur allt läkt ihop. Efter det får jag börja rehabilitera.

Kan du träna någonting redan nu?
— Ja, gud ja. Jag har redan börjat och har fått ett rehab-program där man ska röra på tårna, böja knät och så vidare. Dessutom ska jag vara upp och gå så mycket som möjligt och jag har fått en speciell sko som jag ska ha så jag ska kunna belasta foten lite grann när jag går med kryckorna.

Är det några av dina hockeykompisar och fans som har hört av sig under din vistelse på Södersjukhuset i Stockholm?
— Det har varit en fantastisk uppslutning. Jag har haft besök av jättemånga och det känns som hela Hockeysverige ar hört av sig, säger Erika Grahm med ett lätt skratt och fortsätter:
— Man blir rörd och det har kommit några tårar när jag tänker på alla dessa fantastiska människor. Jag vill passa på att skicka ett tack till allihop, ni är jättefina. Det är många som även har erbjudit sin hjälp så det känns jättehäftigt. Det värmer och det inspirerar mig till att kämpa vidare.

Hur ska Modo klara sig utan sin lagkapten, Erika Grahm?
— En spelare är absolut inte ett lag så jag är inte ett dugg orolig för Modo. Jag förstår att det blev jobbigt i söndagens match då vi var på väg att ta ikapp. Det blev nog en liten chock för hela laget när det här hände. För det första är inte jag den personen som brukar ligga kvar på isen och framför allt inte den som skriker så där, vilket gjorde att det kanske blev lite obehagligt.
— Vi har ett ungt, fantastiskt och jätteduktigt hockeylag som tar små steg framåt hela tiden. Vi har någonting på gång och det finns andra i laget som kommer att kliva fram nu. Jag tror inte att det kommer bli något sämre. Tjejerna kommer gå stärkta ur det här och gå ännu mer ihop som ett lag. Det behöver inte alltid vara negativt att en bra och ledande spelare försvinner. Ibland kan det till och med vara positivt, skrattar Grahm.
— Jag kommer finnas med ändå. Jag kommer stå där och skrika samtidigt som jag kommer vara en hård och revanschsugen lagkapten i båset.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL