Artturi Lehkonen.Foto: Bildbyrån/Carl Sandin

Det tog Frölunda ett par perioder att slipa bort ringrosten. Sedan tog man kommandot om kvartsfinalserien mot Djurgården – anförd av en ung finländare.
– Det är inte lätt att spela mot oss när vi åker så mycket skridskor, säger tvåmålsskytten Artturi Lehkonen till hockeysverige.se efter 4-2-vinsten i Scandinavium.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)
Kanske var det den veckolånga matchvilan som gjorde att Frölunda såg sega ut i den första perioden i kvartsfinalseriens första match. Djurgården tog kommandot från start och satte hög press på Göteborgslaget i Scandinavium. Efter bara knappt fyra minuter kunde stockholmarna ta ledningen genom Robin Alvarez. Och de fortsatte att driva spelet under resten av perioden.
– Första perioden är helt Djurgårdens. Jag har ingenting att skylla på, de är bättre än oss. Vi är passiva och spelar med handbroms i, säger tränaren Roger Rönnberg till hockeysverige.se

Men det verkade som att Frölundacoachen sagt några väl valda ord och tryckt på rätt knappar i pausen. Hans Frölunda kom ut med en helt annan energi i mittperioden och Artturi Lehkonen kvitterade när Mikael Tellqvist släppt en retur på Oscar Fantenbergs skott. Den unge finländaren gjorde dessutom Frölundas sista mål när han punkterade matchen med sitt 4-2-mål, med bara en och en halv minut kvar.
– Vi spelade bra i vår kedja. Vi hade många målchanser och idag var det jag som fick göra två mål. Nästa gång kan det vara någon annan, säger Artturi Lehkonen.

”VAR LITE ÖVERLADDADE”

Den från Montreal Canadiens utlånade forwarden berättar att hans lag var slarviga med pucken i den första perioden och att det var viktigt att de kunde hitta in i sättet de vill spela redan så tidigt i andra perioden. Det viktigaste inför nästa match blir att klara av det spelet redan från första stund. Det tror Artturi Lehkonen kan bli lättare nu när spänningen släppt.
– De vill spela tufft med oss, men vi ska spela vårt spel, säger 20-åringen.

Har ni påverkats av att ni inte spelat match på ett tag?
– Ja, vi hade väntat på denna matchen i en vecka, så det var inte så lätt. Jag tror vi var överladdade.

Vad krävs för att ni ska vinna detta över sju matcher?
– Vi måste fortsätta att åka skridskor som vi gjorde i andra och tredje perioden. Djurgården har spelat tre matcher mot Brynäs och när serien går längre kanske de blir tröttare än oss. Det är inte lätt att spela mot oss när vi åker så mycket skridskor.

I det skadedrabbade Frölunda saknades förutom lagkaptenen Joel Lundqvist även skickliga spelare som Lukas Bengtsson (knä) och Sebastian Stålberg (hand). Men även om det såg ut som att göteborgarna inledningsvis skulle få tufft att vinna över stockholmarna hittade de ett sätt att vända på spelet och till slut ta hem den första kvartsfinalen.
– Vi saknar många som är viktiga för laget. Men ändå kan vi vinna. Det ska vi komma ihåg och ta med oss till nästa match, säger Artturi Lehkonen.

De övriga målen gjordes av Patrik Thoresen (1-2), Ryan Lasch (2-2) och Andreas Johnson (3-2). Kvartsfinal nummer två mellan Frölunda och Djurgården spelas på fredag klockan 19.00 på Hovet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *