Emil Johansson.
SHL

Succébacken placeras i Djurgården: ”Jag har inte bestämt mig”

ANNONS

Han gjorde målsuccé för HV71 i SM-slutspelet och belönades med en plats på Tre Kronors VM-förberedande läger. Det är klart att Emil Johansson lämnar HV, men om det blir spel i Djurgården som det påståtts är han förtegen om.
– Det vill jag faktiskt inte kommentera just nu. Vi får se vad händer i framtiden. Jag har inte bestämt mig riktigt ännu, säger Johansson till hockeysverige.se.

SEGELTORP (HOCKEYSVERIGE.SE)
När det började dra ihop sig till Junior-VM kring jul och nyår var konkurrensen bland backarna knivskarp. En back som var aktuell för spel var HV71:s back Emil Johansson, men han fick stanna kvar hemma i Jönköping. Nu har det gått några månader sedan dess och när hockeysverige.se reser ut till Segeltorpshallen söder om Stockholm för att följa första VM-uppladdningslägret så finns backtalangen från Åseda med där.

Strax efter träningen kommer Emil Johansson ut i solljuset utanför omklädningsrummet för en intervju med hockeysverige.se. Det visar sig att det här med JVM inte är något han tänker speciellt mycket på i dag, men visst svider det lite i honom ändå.
– Det är kul att komma hit och göra det bästa av situationen. Det går heller inte att gå runt och tänka på vad som har varit tidigare under säsongen utan det är nuet som gäller.

Var det en stor besvikelse att du inte fick åka med till Junior-VM?
– Klart att jag hade velat vara med där och bidra. Det ser jag som självklart och det hade också varit en kul upplevelse. Coacherna ville kanske ha olika konstellationer. Då är det bara att acceptera det och inget som jag kan lägga någon vikt vid. Det kommer ändå inte visa hur bra hockeyspelare jag kommer bli i slutändan.

NYCKELN TILL FRAMGÅNG: ”JAG HAR SLAPPNAT AV”

I dag talar man i hockeykretsar om Emil Johanssons genombrott. Anledningen till att det gått så bra för honom efter jul tror han själv handlar om mentala bitar.
– Jag har slappnat av samtidigt som jag har haft kul med hockeyn och inte tänkt så mycket. Det är nog några av dom stora delarna till varför det gått så bra för mig på slutet. Samtidigt har jag fått känna det här flowet. Där känner jag en stor skillnad.

Den 19-åriga backen har aldrig gjort speciellt många mål, men på sex matcher i slutspelet svarade han för tre mål. På det var han bästa målskytt i HV71 tillsammans med Chris Campoli.
– Nej, jag är nog inte känd som någon målskytt direkt , säger Johansson med ett leende och fortsätter:
– Det kom väl lite efter jul, att jag började fatta att puckarna faktiskt kunde ramla in. Det gjorde att jag började skjuta lite mer. Får man fram skotten på kassen så trillar dom in till slut.

Vilka ser du som är dina styrkor som hockeyspelare?
– Framför allt skridskoåkningen och sätta upp ett bra uppspel och vända pucken lite fort.

Vad måste absolut bli bättre?
– Det är väl försvarsspelet och jobbet där. Samtidigt måste jag bli aggressivare och tuffare.


Foto: Bildbyrån/Andreas L Eriksson

DRAFTAD AV BOSTON – VILL STANNA I SVERIGE

När hockeysverige.se träffar Emil Johansson har han avverkat två träningar med Tre Kronor och det har flutit på bra för honom så här långt.
– Jag har väl inga direkta förväntningar på det här lägret förutom att det kommer att vara några tuffa dagar och det kommer att vara hög fart. Annars handlar det mest om att gå ut och ha kul liksom och fortsätta spela mitt spel.
– Klart att det känns lite knackigt så här i början eftersom det var en vecka sedan vi åkte ur. Det är i alla fall bättre i dag än den första träningen och nu känns det rätt bra faktiskt.

Emil Johanssons kontrakt med HV71 har gått ut och det står klart att han byter klubb till nästa säsong. Enligt Mr. Madhawk handlar det om en flytt till Djurgården, men även Frölunda har nämnts i sammanhanget. Hur tankarna går vill Emil inte utveckla.
– Det vill jag faktiskt inte kommentera just nu. Vi får se vad händer i framtiden. Jag har inte bestämt mig riktigt ännu.

Har du trivts bra i HV71?
– Ja, det är klart. Det är bra killar i laget, skitkul att komma till träningen och så vidare. Klart att jag absolut trivs med killarna i laget.

Emil Johansson är draftad av Boston Bruins och i sommar bär det ånyo över dit för att visa upp sig.
– Det blir i alla fall att jag åker över på development-campen och kolla läget igen, precis som jag har gjort dom andra åren.

Och om Boston vill ha dig kvar där borta nästa säsong?
– Det får vi se, men jag skulle kunna tänka mig att det hade varit bra för mig att stanna kvar i Sverige ytterligare en säsong.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games