Jonas FrögrenFoto: Bildbyrån

Jonas Frögren har vunnit SM-guld fyra gånger i karriären. Nu fick han avsluta den med en av de mest sagolika säsongerna som gjorts i svensk hockey när Leksand gick upp i hans sista match i karriären.
– Det här slår nog fan allt. Det har varit en så otrolig säsong där vi bara rest oss och rest oss och rest oss, säger Jonas Frögren.

Leksand hade bränt av minst åtta av de nio liv de har om de hade varit en katt den här säsongen. Man hade bara ett kvar, och med det lyckades man avgöra i sudden death mot Modo och ta sig tillbaka till SHL efter en kaosartad säsong sällan skådad i svensk hockey.

Laget låg sist i HockeyAllsvenskan i november, bytte tränare och vände trenden för att sluta fyra och därefter vara utdömda även i slutspelsserien innan man var utdömda ett par gånger om i direktkvalet mot Modo.

En av de mer rörda spelarna efter matchen var Jonas Frögren, backklippan som spelade karriärens sista match och fick vara med och föra upp ett lag till SHL för första gången i karriären.
– Det här slår nog fan allt. Det har varit en så otrolig säsong där vi bara rest oss och rest oss och rest oss, och sen det här, säger Frögren till C More. Frögren som har fyra svenska mästartitlar i karriären.

– Man vill så jävla väl för alla spelare, ledare och fans.