160425 Sveriges Timothy Liljegren under finalen mellan Sverige och Finland under U18-VM den 25 april 2016 i Grand Forks, USA. Foto: Russell Hons / BILDBYRN / SWEDEN AND FINLAND ONLY …
Nyheter

Småkronorna klara för semifinal efter överkörning

Småkronorna vann även sin andra match i Memorial of Ivan Hlinka. Man följde upp segern mot Ryssland med att slå Slovakien med 6-3 efter en rejäl urladdning i andra perioden där man gick från 1-1 till 5-1 och är nu redan inför sista gruppspelsmatchen klara för semifinal.

Småkronorna fortsätter övertyga i Bratislava och är redan efter sin andra gruppspelsmatch klara för semifinal i turneringen. Med de sex poäng man redan spelat in kommer man bli som sämst tvåa i gruppen.

Småkronorna slog Slovakien med 6-3 i sin andra match.
Man ledde med 1-0 efter första perioden sedan Erik Brännström svarat för periodens enda mål. I andra perioden kvitterade Slovakien tidigt innan det blev proppen ur för de svenska spelarna som sköt matchen från 1-1 till 4-1 på två minuter och 47 sekunder genom mål av Timothy Liljegren, Lukas Elvenes och Anton Johansson. I slutet av perioden frispelades Kalle Miketinac av Liljegren och gjorde 5-1.

I tredje perioden avslutade Lukas Wernblom det svenska målskyttet när han dunkade in 6-2. Wernblom, född ett år senare än de flesta i turneringen, fick också pris som matchens bästa svensk.

Att den svenska semifinalplatsen är säkrad redan efter matchen är för att Kanada tappade poäng mot Slovakien i sin första match igår kväll, där man behövde förlängning för att vinna och därmed är det teoretiskt omöjligt för två lag att passera Småkronorna.

Kvartsfinalen spelas på fredag, men innan dess avslutas gruppspelet med match mot Kanada imorgon.

2-1 Timothy Liljegren (Lucas Elvenes)

3-1 Lucas Elvenes (Isac Lundeström)

3-1 Lukas Elvenes (Isac Lundeström)

4-1 Anton Johansson (Sebastian Walfridsson, Marcus Sylvegård)