MÅLSUCCÉ. Brad Marchand sköt två nya mål i semifinalen mot Ryssland.
World Cup 2016

Målsuccé för Crosbys nya sidekick: ”Det har varit en virvelvind”

ANNONS

Han har vunnit guld på både JVM och VM samt äger en Stanley Cup-ring. Ändå är det med tefatsstora ögon som Brad Marchand gör World Cup-succé i Sidney Crosbys och Patrice Bergerons sällskap.
– Det har varit en virvelvind att få vara med den här gruppen och att spela en match av den här magnituden, säger Marchand efter sina två mål i World Cup-semifinalen mot Ryssland.

TORONTO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Ni kunde läsa om Brad Marchand på hockeysverige.se inför nattens semifinal mellan Kanada och Ryssland. Historien om superpesten och provokatören som har blivit en producerande NHL-stjärna som numera får respekt av både medspelare och motståndare fick ytterligare ett kapitel i natt, när 28-åringen utsågs till matchens första stjärna efter sina bägge mål i 5–3-segern som tog Kanada till final i World Cup.

Marchand intensiva spelstil och snabba uppfattningsförmåga har gjort Boston Bruins-forwarden som klippt och skuren för att spela med två strateger och spelgenier som Sidney Crosby och Patrice Bergeron.
– Han bästa tillgång som spelare? Sättet han jobbar på båda sidor om pucken, för att ta över pucken och skapa turnovers. Han är väldigt bra på det, har ett bra skott, bra speed och många andra saker som gör honom bra. Men det allra viktigaste är sättet han tävlar på i varje byte, säger Sidney Crosby som fattade tycke för Marchands spel när de tränade tillsammans hemma i Nova Scotia under sommaren.

Crosby och Marchand låg bakom vändningen som tog Kanada från 1–2 till 3–2 i matchen. Trots att Ryssland stundtals var utspelat sköt de två raka mål och gick fram till en ledning efter mål av Nikita Kutjerov och Jevgenij Kuznetsov. Ledningen varade bara i 72 sekunder. Sedan hade Marchand kvitterat efter att ha fått öppet mål av Crosby.
– Det var viktigt eftersom vi tyckte att vi kontrollerade matchen och låg under med 2–1. Att kunna kvittera snabbt och att kunna gå in i tredje perioden med ett oavgjort resultat kändes bra. Vi gjorde en riktigt bra tredjeperiod och fick den utdelning vi hade jobbat för, säger Brad Marchand.

”VILKEN RÄDDNING!?

Han såg även till att öppna dammluckan i tredje perioden genom att sätta 3–2-målet. Men innan dess hann han bli rånad av Sergej Bobrovskij, som svarade för en suverän plockräddning på Marchands styrningsförsök tidigt i perioden.
– Vilken räddning, undrar Marchand yrvaket när han ombeds kommentera den.
Skratt utbryter bland åhörarna innan han vaknar till.
– Jaha, styrningen… Ja, det var en fantastisk räddning. Jag trodde att pucken skulle gå in. Han var fenomenal i kväll och gjorde många fina räddningar, speciellt i andra perioden. Lyckligtvis lyckades vi få utdelning kort därpå.

Efter 3–2-målet – ett rappt handledsskott i slottet som Bobrovskij inte hann reagera på – fyllde Corey Perry och John Tavares på med varsitt mål innan Artemij Panarin fastställde slutresultatet med en reducering i slutsekunderna.

Med tanke på den fina kemi som Marchand visat intill Sidney Crosby fick han slutligen frågan om det inte lockar att skriva på för Pittsburgh Penguins om han väljer att bli unrestricted free agent när hans kontrakt med Bruins löper ut efter säsongen.
– Det återstår mycket tid innan dess och det finns mycket vi måste fundera på innan vi kommer så långt. Vi får ta det då. Det är väldigt kul att spela med ”Sid”, men mer än så finns det inte att säga nu.

Åtminstone inte offentligt…

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL