• Publicerat 2 oktober, 2016
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer
Alexander Fällström.Foto: Bildbyrån/Andreas L Eriksson

Han missade nästan hela fjolårssäsongen på grund av en hjärnskakning – och nu fortsätter skadorna plåga Alexander Fällström. Efter att han blivit kvitt symptomen från hjärnskakningen stod det klart att han skulle missa de första veckorna av årets säsong på grund av ett ryggskott – men nu står det klart att det kan vara mycket värre än så.

Det som för några veckor sedan sades vara en skada som man förväntade sig skulle läka relativt snabbt går Djurgården i dag ut på sin hemsida och meddelar att risken är stor att 26-åringens karriär kan vara över. Detta då ryggskadan efter konsultation med specialister visat sig vara mycket värre än befarat.

Klart är i alla fall att det kommer ta lång tid innan Fällström överhuvudtaget kan vara redo för spel igen – om han nu blir det. Ett stort bakslag och en stor chock för Djurgården i allmänhet och forwarden själv i synnerhet. Så sent som i april skrev 26-åringen på ett nytt kontrakt med stockholmarna och meddelade att han var fullt återställd från sina skadebekymmer.

Under de två år han har varit en del av Djurgårdens organisation har Fällström enbart hunnit spela 26 matcher. Dessförinnan spenderade han åtta år i Nordamerika, varav fyra av dem var på Harvard University – vilket är något han nu kan få nytta av klart tidigare än väntat.