• Publicerat 30 november, 2016
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Bud Holloway är tillbaka i Skellefteå.Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg

Den mest jagade mannen på marknaden kommer återvända till SHL. Bud Holloways agent Martin Nilsson bekräftar att kanadensaren kommer kunna ses på de svenska rinkarna igen.
– Det ska givetvis bli intressant att se Bud i Sverige igen, säger agenten till MrMadhawk.se.

SHL blir, av allt att döma, en storstjärna rikare. Den tidigare poängsprutan Bud Holloway kommer slutföra säsongen i Sverige. Det är Holloways agent Martin Nilsson som i bloggen MrMadhawk.se avslöjar kanadensarens återkomst.
– Jag kan bekräfta att det blir spel i Sverige, säger Nilsson.

Vilken klubb det rör sig om är inte känt, men den tidigare klubben Skellefteå lär ligga bra till hands. I Skellefteåtröjan stod han för 153 poäng på 163 SHL-matcher. Som allra vassats var han säsongen 2012/2013, då det blev smått ofattbara 71 poäng från Holloways klubba. Med det vann han poängligan med hela elva poäng till godo på Carl Söderberg. Dessutom vann han två SM-guld med Skellefteå, och nådde en ytterligare final, under sina tre säsonger i klubben.
– Det ska givetvis bli intressant att se Bud i Sverige igen. Inom kort blir det klart var det blir, fortsätter agent Nilsson.

Efter att förra säsongen ha försökt slå sig in i NHL, och noterat en match för Montréal, inledde Holloway den här säsongen i ryska CSKA Moskva. Efter nio poäng på tolv matcher bröts emellertid avtalet mellan parterna.

Det blev 61 poäng på 70 matcher i AHL förra säsongen för den 28-årige forwardsstjärnan.