• Publicerat 26 december, 2016
  • Skrivet av Kajsa Kalméus
  • 0 Kommentarer

Movember är över och utmaningen är utförd. Här ser ni hur det gick för Kajsa Kalméus när hon ställdes mot sina hårdskjutande kollegor, för första gången någonsin i ett ishockeymål.
– Jag var helt slut och andfådd, trots att jag knappt rört mig. Men, shit, vad kul det var! säger Kajsa efter utmaningen.

När Hockeysverigeskribenten Kajsa Kalméus startade sin insamling till förmån för Movember ville hon utmana sig själv ordentligt.
– Eftersom jag satte ett högt mål – 10 000 kronor – ville jag försöka mig på något crazy om vi skulle nå dit, berättar Kajsa.
Hon bestämde att hon för första gången i sitt liv skulle rusta sig i full målvaktsmundering och låta Hockeysverige-kollegorna Uffe Bodin och Peter Sibner skjuta tio slagskott på henne. Efter bara 11 dagar var 10 000 kronor nådda.
– Det känns svinroligt! Jag har inte åkt skridskor sedan jag var liten, och aldrig någonsin stått i ett hockeymål. Så det här blir något att bita i! sade Kajsa inför utmaningen.

I mitten av december hände det. Kajsa, Uffe och Peter möttes i Bålsta ishall för att göra upp. Det hela dokumenterades av Christian Billing från Sweden Hockey Institute. Här är resultatet:

Sweden Hockey Institute anordnar camper för hockeyspelare och för målvakter. Instruktörerna jobbar även med privat/mentorelever och ute i föreningar och lag i Sverige och utomlands. Här kan du läsa mer om Sweden Hockey Institute.