Pär Lindholm gör mål med endast två sekunder kvar av matchen. Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Det blev en blytung avslutning på matchen för hemmalaget Färjestad. Med endast två sekunder kvar av ordinarie speltid gjorde nämligen Pär Lindholm Skellefteås segermål när han fick in 2-1-pucken.

Annars var det Färjestad som inledde målskyttet efter sju minuters spel när Marcus Nilsson höll sig framme. I den tredje perioden kom dock SAIK:s vändning där Sebastian Aho inledde gästernas målskytte med ungefär tretton minuter kvar av matchen.

***

I mötet mellan Karlskrona och HV71 kunde gästerna hålla undan och vinna med 3-2. Karlskrona var ytterst nära en kvittering och hade en puck över mållinjen, men målet dömdes bort på grund av att målburen flyttades ur sitt läge. Målskyttar för HV71 var Ted Brithén, Anton Bengtsson och Simon Örnerud. KHK:s fullträffar stod Daniel Gunnarsson och Alexander Deilert för.

***

Linköping fick igång målskyttet när laget gästades av Luleå. 5-2 slutade matchen efter att Garrett Roe, Sebastian Karlsson, Ken Andre Olimb, Anssi Salmela och Mathis Olimb hittat nätet för östgötarna. Luleås mål gjordes av Johan Forsberg och Einar Emanuelsson. Värt att lyfta fram var att Karl Fabricius gjorde sin 600:e match i Luleå-tröjan.