Ben Youds firar sitt 3-1-mål.

Porsberger blev stor hjälte för Leksand: ”Jätteskönt att ta tre poäng”

Leksand tog en tung 4-3-seger när Malmö kom på besök under lördagen. Trots att laget tappade en 3-1-ledning såg laget till att vinna efter att Johan Porsberger blivit stor matchvinnare.
– Jätteskönt att ta tre poäng. Vi gör en bra match, sa Porsberger till C More.

I den första perioden tryckte Rhett Rakhsani iväg ett fräsande handledsskott som borrade sig in i nättaket till 1-0. Men med endast nio sekunder kvar av den första perioden pressade sig Tobias Forsberg in på kassen och prickade in psykologiskt viktiga 1-1 för sitt Leksand.

Med nyvunnen energi från kvitteringen fortsatte Leksand att trumma på framåt – och till slut kom 2-1. Joe Piskula siktade in sig och skickade iväg pucken som gick ribba in, hans första SHL-mål. Med några sekunder kvar av mittperioden utökade Ben Youds till 3-1.
– Det var härligt att få ett par mål där, att vi blev belönade efter att vi spelat så bra. Jag fick ett bra pass. Vi har pratat mycket om att utnyttja våra backar i anfallszonen, sa Piskula till C More och valde sedan att hylla hemmapubliken.
– Jag har spelat inför många bra åskådare, det här är något av det bästa. Superstars är otroliga.

Erik Forsell i Malmö var desto mer bedrövad:
– Leksand är klart bättre. Vi måste gå framåt nu, få igång forecheckingen igen.

Så blev det också. För i den tredje perioden fick Malmö in den efterlängtade reduceringen när Robin Alvarez snyggt spelade fram till Illari Filppula som skickade upp pucken i nättaket till 3-2. Och några sekunder senare var det Erik Forsell själv som såg till att panga in kvitteringspucken när han helt ren framför mål drog till med ett direktskott.

Det såg för en stund ut som att Leksand var chockade av matchens utveckling, men med mindre än åtta minuter kvar att spela visade Johan Porsberger vägen när han tryckte in 4-3 och fick hela arenan att sjunga fram sitt lag till tre poäng.