161130 VŠsterŒs Lukas Zetterberg (m) reducerar till 3-1 och firar med Alexander Nilsson-Lindelšf (v) och Eddie Davidsson (h) under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och VŠsterŒs den 30 November 2016 i Stockholm. 
Foto: Andreas Sandstršm / BILDBYRN / Cop 104 VästeråsFoto: Bildbyrån

Tabelljumbon Västerås tog två oerhört viktiga poäng i HockeyAllsvenskan i kväll. Men den där extrapoängen satt riktigt långt inne. Det krävdes ‘sudden death-straffar’ för att säkra segern mot topp åtta-jagande Oskarshamn.

Lukas Zetterberg blev till sist lagets matchvinnare. Hampus Larsson sköt lagets enda mål under ordinarie tid. Oskarshamns målspruta Manuel Ågren blev smålänningarnas enda målgörare i det som blev en 2-1-förlust. Noterbart är att matchvinnaren Lukas Zetterberg gjort sju mål under säsongen – inte ett enda av dem i spel fem mot fem.

Västerås ligger fortfarande sist i serien, och har sju poäng upp till AIK på säker mark. Oskarshamn går en stenhård strid med framför allt Vita Hästen, Modo och Almtuna om de två sista topp åtta-platserna. Bara ett par poäng bakom finns dessutom Björklöven och tidigare nämnda AIK. Det lär bli en rysaravslutning på serien för Oskarshamn och dess fans.

Senaste avsnittet av PowerPlay: