Frölunda finalklart.Foto: Bildbyrån

Känner ni lukten? Det doftar en ny final för fjolårsmästarna Frölunda. I kväll körde man över Fribourg-Gottèron totalt i den första CHL-semifinalen.

Frölunda ser ut att kunna få ett minst lika fint 2017 som 2016. Då vann man CHL och SM-guld. Nu går man mot SHL-seger, man är jättefavoriter till ett nytt SM-guld, och visst ser det ut att kunna bli ännu en titel även i Europaspelet.

Det lär åtminstone bli en ny final. I kvällens CHL-semi mot Larry Huras Fribourg-Gottèron var det inget som helst snack som saken. Det stod visserligen 1-1 efter den första perioden, men sen var det bara Frölunda. 2-1 kom av Mats Rosseli Olsen på ett friläge. 3-1 satte Henrik Tömmernes på ett märkligt sätt i ännu en kontring. Rosseli, som även blev målskytt i den senaste SHL-matchen, fyllde på med sitt andra för kvällen, innan Jacob Larsson avslutade målskyttet. Larssons backkollega John Nyberg var den som inledde matchens målskytte för regerande mästarna.

Frölunda har nu ett kanonläge inför returen i Schweiz om en vecka. Det krävs alltså att schweizarna vinner med fyra mål eller mer för att skrälla och gå till finalen.

I den eventuella finalen väntar Växjö eller Sparta Prag.