161129 Almtunas Emil Larsson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Bjšrklšven och Almtuna den 29 November 2016 i UmeŒ. Foto: Johan Lšf / BILDBYRN …
Timrå IK

Fyramålsskytt sänkte Södertälje

Timrå var i rejäl brygga i sitt bortamöte mot Björklöven på fredagskvällen. Man låg under med 0-2 inför tredje perioden, men lyckades vända och vinna matchen efter förlängning till slut.

Vändningen må låta enklare än det var. För Björklöven hade verkligen kopplat greppet om matchen när John Westin åkte ut med 2.23 kvar av matchen vid Löven-ledning 2-1. Men Timrå plockade målvakten tämligen omgående för att få chansen att spela fem mot fem och lyckades få in en kvittering direkt genom Sebastian Lauritzen.

Johan Johnsson avgjorde matchen tidigt i förlängningen. Det var även han som gjorde 1-2-reduceringen tidigt i tredje perioden och de två poängen gör att Timrå hänger kvar bra där uppe bland lagen som är närmast under de två finalplatserna. Man är just nu femma, bara poängen bakom både Tingsryd och Pantern.

***

Ligaledarna Karlskoga åkte på en rejäl propp när man gästade Norrköping och Vita Hästen och förlorade med 2-5 efter att Hästen haft 3-0 efter första perioden. Kevin Elgestål sköt de två inledande målen och skyttekungen Rickard Palmberg satte det tredje med sitt 22:a mål för säsongen.

Kevin Elgestål fullbordade sitt hattrick i slutet av matchen när han sköt 5-2 i tom kasse. Elgestål, den tidigare Frölundajunioren, hade tidigare under säsongen bara svarat för ett mål och en assist på 27 matcher.

***

I kvällens tredje allsvenska match blev det målrikt mellan Södertälje och Almtuna, där gästerna vann med 6-4 efter att första perioden slutat 3-3.
Den här matchen bjöd på uppvisning av Almtunas Emil Larsson, som öppnade målskyttet efter 16 sekunder och hade två mål innan det ens gått tre minuter.
Han stannade på fyra mål och en assist till slut, efter att ha gjort matchens två sista och tredje periodens enda två mål.