• Publicerat 15 januari, 2017
  • Skrivet av Hockeysverige
  • 0 Kommentarer

Hur är det egentligen att jobba som NHL-scout? I den här specialavsnittet av NHL-timmen får ni träffa Buffalo Sabres svenske scout, den tidigare SHL-tränaren Anders Forsberg, som berättar om sin vardag som handelsresande i hockeyns tecken. 

Han var skeptisk till en början, så skeptisk att han tackade nej när Ottawa Senators erbjöd honom jobb som NHL-scout första gången. NHL-klubbens envishet gav dock utdelning och nu älskar han sitt jobb.

I den här podcasten möter ni forne SHL-tränaren Anders Forsberg som berättar om livet som NHL-scout för Buffalo Sabres. Hur det är att resa världen runt i jakt på guldkorn. Att komma till en avlägsen håla i Sibirien bara för att inse att spelaren man åkt dit för att se inte ens är ombytt. Eller skammen över att tjata på sin chef om att han MÅSTE komma till Sverige för att se den där fantastiska backen i Leksand vid namn Oliver Ekman Larsson – bara för att se honom bli bänkad i en match mot Nybro.

Intervjun med Anders Forsberg handlar om en resa mellan hopp och förtvivlan där allt hårt arbete kulminerar under två dagar i slutet av juni – vid draftbordet.

Kontakt

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

Maila redaktionen!

Lyssna via Acast

Lyssna via iTunes