Tar någon av dessa spelare klivet till SHL?
Timrå IK

RANKING: 15 allsvenska spelare som kan spela i SHL nästa säsong

ANNONS

Hockeyallsvenskan har kommit mer än halvvägs och det är dags att göra en översyn över de spelare som kan tänkas ta klivet upp en nivå till nästa säsong.
Det visade sig att det finns en hel del potentater och här nedan har ni de 15 bästa enligt Hockeysverige.

15. Anton Holm (fw), Södertälje

160917 SšdertŠljes Anton Holm under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan SšdertŠlje och AIK den 17 September 2016 i SšdertŠlje. Foto: Kenta Jšnsson / BILDBYRN / Cop 210

Anton Holm. Foto: Bildbyrån

Vi börjar med en rejäl chansning. Den i Nacka fostrade skarprättaren har åkt och öst in mål runtom i Hockeyettans islador under några säsonger. Testade för några år sedan med BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskan men fick inte produktionen att stämma då. Valde att ta klivet ner för att återigen spela i tredjeligan och var med om att skjuta upp Södertälje i Hockeyallsvenskan igen när han gjorde 36 mål i serie- och kvalspel. I år har han fortsatt att hålla krutet torrt och delar just nu ledningen i skytteligan (22 mål) med en spelare som också återfinns på denna ranking. Vågar någon SHL-klubb satsa på Holm som fyller 27 i maj?

14. Henrik Larsson (b), BIK Karlskoga
Larsson är ende back med på listan faktiskt. 22-åringen med BIK Karlskoga (Bofors IK) som moderklubb har vandrat den långa vägen i föreningen. Säsongen 2011/2012 debuterade han i A-laget med en match och har sedan säsongen därefter varit bofast i a-laget. Hade redan ifjol en stark säsong och ser nu ut (som hela laget) att gå mot en ännu starkare. Spelar i första backpar och är given i powerplay.

161214 SšdertŠljes mŒlvakt Alexander Sahlin under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och SšdertŠlje den 14 december 2016 i Tingsryd. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRN / Kod JO / Cop 144

Alexander Sahlin. Foto: Bildbyrån

13. Alexander Sahlin (mv), Södertälje
Södertälje har det kämpigt i botten av tabellen men det kan knappast 25-åringen lastas för. Gjort mängder med högkaratiga räddningar på de 867 skott (överlägset flest i allsvenskan) som avfyrats mot honom hittills. Trots ett stundtals underpresterande lag framför sig har Sahlin stått stark och knipit tolv segrar åt sitt lag.
Brynäsprodukten har varvat spel i Hockeyallsvenskan och Hockeyettan under sin seniortid men verkar nu ha fått sitt definitiva genombrott på den högre nivån. Fortsätter resan uppåt nu?

12. Emil Molin (fw), Modo
Fått sitt genombrott på seniornivå i Sverige sedan han återvände efter en säsong med farmarlagshockey i Nordamerika. Spelade JVM 2013 men blommade aldrig i Brynäs där han har spelat 89 SHL-matcher. Skrev nyligen på ett treårskontrakt med Modo men frågan är om inte (om nu inte Modo går upp i år) SHL-klubbar kan tycka att det är värt en slant att köpa loss 23-åringen från det.

11. Fredrik Karlström (fw), AIK
Har varit en av de bättre under säsongen i ett hackande AIK som spåddes bli et topplag, men som just nu ligger elva i serien. Karlström, som har ett år kvar som junior, spelade JVM för Sverige och gör sin första hela säsong i Hockeyallsvenskan. Där har han levererat 17 poäng och varit en av de bättre i laget.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE SPELARE 10-6–>

10. Patrik Karlkvist (fw), Modo
Var tilltänkt för SHL redan denna säsong då den dåvarande Moraspelaren tidigt under 2015/2016 skrev på för Modo. Men efter degraderingen var det bara för Karlkvist att inställa sig för ytterligare en säsong i Hockeyallsvenskan och det har han gjort på ett ypperligt sätt och hittills har han gjort 29 poäng och leder Modos interna poängliga. Gjorde 73 poäng för Västervik i Hockeyettan för några säsonger sedan och den 24-årige välväxte högerforwarden vet var målet finns beläget.

9. Pierre Engvall (fw), Mora
Den storväxte ytterforwarden gjorde en fult godkänd debutsäsong i Hockeyallsvenskan 2015/2016 och har under innevarande steppat upp några snäpp till. Hittills har han producerat 26 poäng framåt i ligaledaren och det lär nog bli x antal till innan vi gör bokslut för säsongen. Har Troja/Ljungby som moderklubb men spenderade tre år av juniortiden i Frölundas organisation innan han tog steget till Hockeyallsvenskan inför förra säsongen. Var bofast i pojk- och juniorlandslag men spelade trotts det inga mästerskap på U18- och U20-nivå.

8. Rickard Palmberg (fw), Vita Hästen
27-åringen med Lidingö som moderklubb har tillbringat det mesta av sin karriär i Hockeyettan. Inledde fjolårssäsongen i Halmstad men efter 15 poäng på lika många matcher kontrakterades han av Vita Hästen. Gjorde det fullt godkänt i Norrköpingslaget resten av den säsongen och i år har han växlat upp ytterligare ett par snäpp och snittar över en poäng per match. Vita Hästens helt klart bäste spelare under en i övrigt strulig säsong för klubben och ibland verkar det som att Palmberg spelar på en annan nivå än sina medspelare. Skjuter extremt många skott på mål och är en skicklig tekare. Vore konstigt om han inte redan har SHL-anbud att ta ställning till. Delar just nu skytteligaledningen tillsammans med Södertäljes Anton Holm. Båda 22 mål.

161209 Vita HŠstens Rickard Palmberg under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Vita HŠsten och Mora den 9 december 2016 i Norrkšping. Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRN / Cop 111

Rickard Palmberg. Foto: Bildbyrån

7. Johan Mattsson (mv), Timrå
Den forne juniorlandslagsmannen har verkligen hittat rätt i Timrå. Efter ett starkt debutår i klubben har han följt upp med en ännu starkare säsong i år och rykten gör gällande att 24-åringen redan skrivit på för Frölunda i SHL. Hållit nollan fem gånger under säsongen och är en starkt bidragande orsak till Timrås starka första halva av säsongen.

6. Jacob Nilsson (fw), Mora
Efter två säsonger i Hockeyettan och Tingsryds AIF ansågs han mogen för spel i Hockeyallsvenskan och Mora där han nu är inne på sin andra säsong och frågan är om det inte blir SHL nästa för 23-åringen. Centern har blommat ut till att bli en av serieledarens absolut viktigaste kuggar och har en stor roll med spel i powerplay och boxplay.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE SPELARE 5-1–>

5. Andrew Engelage (mv), BIK Karlskoga
Fanns det frågetecken för den 28-årige kanadensaren innan säsongen har han definitivt rätat ut dessa till gigantiska utropstecken. Var ett oskrivet blad när han värvades från Ritten/Renon i Italienska ligan. Har en vinstprocent på 82,61 hittills och spelar mycket stabilt i topplaget BIK Karlskoga. Räddar 94,66% av skotten han får mot sig och släpper 1,50 mål per match. Hållit nollan fem gånger hittills under säsongen.

4. Carl Persson (fw), BIK Karlskoga
Gick till BIK Karlskoga inför förra säsongen (då han blev överårig i HV71:s J20-lag) men lånades ut till moderklubben Kristianstad i Hockeyettan. Tanken var att första säsongen på två-årskontraktet skulle spenderas i Skåne för Persson, men 16 poäng på tolv matcher senare gjorde att chansen till spel i Karlskoga dök upp tidigare än så. Sju poäng på 29 matcher då har i år bytts ut mot nästan en poäng per match för den välväxte energispelaren. SHL-klubbarna lär stå i kö för 21-åringens tjänster till nästa säsong.

161221 Karlskogas Carl Persson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och Karlskoga den 21 december 2016 i Tingsryd. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRN / Kod JO / Cop 144

Carl Persson Foto: Bildbyrån

3. Jonathan Dahlén (fw), Timrå
Levererade stort för Sverige i JVM vid årsskiftet och har gjort samma i Timrå en och en halv säsong i följd nu. Lär inte bli kvar i Hockeyallsvenskan nästa säsong och frågan är om det Ottawa, som tingade honom i andra rundan i sommarens draft, eller om det blir SHL för forwarden.

2. Elias Pettersson (fw), Timrå
Har alltid ansetts som talangfull och i år har genombrottet kommit med besked för 18-åringen som hittills gjort 27 poäng på lika många matcher för Timrå i allsvenskan. Var lite blek i JVM för Sverige och har inte funnits med i Timrås laguppställning sedan hemkomsten från Kanada på grund av sjukdom. Spås gå väldigt högt i sommarens NHL-draft och frågan är väl egentligen bara om han åker direkt till Nordamerika eller tar svängen förbi SHL nästa säsong. I allsvenskan lär han nog inte bli kvar hursomhelst.

1. Victor Ejdsell (fw), BIK Karlskoga
Det var knappast någon som kunnat tro att Ejdsell skulle få den digra utdelningen i BIK Karlskoga som han fått. 16 mål och 23 assist har det blivit hittills på 34 matcher och med det leder han poängligan. Han har levererat stadigt i topplaget och åtta av högerforwardens mål har varit matchavgörande (två på straff).21-åringen valde som junior att stanna i moderklubben Viking för att han inte kände sig redo att flytta till något hockeygymnasium. Några år senare blev flytten av då han lämnade division två och tre bakom sig (över 150 poäng på tre säsonger!) och flyttade till Karlstad och Färjestads J20-lag. Man kan ju inte säga annat än att Ejdsell valde rätt där i tonåren. Han spelar garanterat i SHL nästkommande säsong. Frågan är bara om det blir med BIK Karlskoga eller någon annan klubb?

161221 Karlskogas Victor Ejdsell tacklar Tingsryds Adam kesson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och Karlskoga den 21 december 2016 i Tingsryd. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRN / Kod JO / Cop 144

Victor Ejdsell, BIK Karlskoga Foto: Buldbyrån.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL