• Publicerat 18 januari, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Timothy Liljegren.Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

Trots sjukdomsbesvären har Timothy Liljegren legat kvar högt på många av draftrankingarna som har presenterats senaste månaden. Det gäller inte NHL Central Scoutings egen lista. Där har Rögle-talangen nu rasat ordentligt.

Det kommer nya draftrankingar i parti och minut. En av de rankingar som uppmärksammas mest är NHL Central Scoutings egen lista. Den skiljer sig från många av de andra på så vis att man där rankar spelare verksamma i Nordamerika respektive Europa var för sig.

På den europeiska rankingen har Rögles backtalang Timothy Liljegren var ett framstående namn under säsongen, men trots att han sedan en tid tillbaka är tillbaka i spel efter sin körtelfeber och har hunnit spela både i SHL med Rögle och allsvenskan med Timrå har han nu fallit ordentligt på NHL:s ranking.

På listan som presenterades i dag är Liljegren sjua – på listan över europeiska spelare. Då har han både Elias Pettersson, Timrå (tvåa), och Lias Andersson, HV71 (trea), före sig i kön. Listan toppas av den ryske forwarden Klim Kostin från Dinamo Moskva medan Frölundas finländare Kristian Vesalainen är fyra, JVM-tjecken Martin Necas femma och finske JVM-backen Miro Heiskanen sexa.

På den nordamerikanska rankingen är det givna förstavalet Nolan Patrick fortfarande etta. 18-åringen har missat stora delar av säsongen för sitt Brandon Wheat Kings och missade JVM på grund av skadebekymmer. Förra veckan gjorde han comeback i mötet med Kootenay Ice och svarade för 2+2. Han har 13 poäng (6+7) på åtta matcher den här säsongen.

Tvåa på den nordamerikanska listan – som kan ses här i sin helhet – är schweizaren Nico Hischier, 18, som svarade för ett mycket starkt JVM tidigare i månaden. Hischier är en av toppspelarna i Halifax Mooseheads i QMJHL och är en av toppspelarna i ligan med 31 mål och 63 poäng på 37 matcher.

På den nordamerikanska listan finns backarna Adam Tilander, North Bay Battalion (OHL), och Tom Hedberg, Barrie Colts (OHL), rankade. Tilander som 59:e spelare och Hedberg som 205:e spelare.

Så här rankas svenskarna och spelarna verksamma i Sverige på den europeiska listan:
2) Elias Pettersson, fw, Timrå
3) Lias Andersson, fw, HV71
4) Kristian Vesalainen, fw, Frölunda
7) Timothy Liljegren, b, Rögle
10) Filip Westerlund, b, Frölunda
11) Jesper Boqvist, fw, Brynäs
12) Marcus Davidsson, fw, Djurgården
13) Joni Ikonen, fw, Frölunda
14) Jonas Röndbjerg, b, Växjö
16) Erik Brännström, b, HV71
19) Lukas Elvenes, fw, Rögle
21) Rickard Hugg, fw, Leksand
32) Gustav Lindström, b, Almtuna
33) Emil Bemström, fw, Leksand
40) Philip Ekberg, fw, Frölunda
41) Jonathan Davidsson, fw, Djurgården
42) Tim Söderlund, fw, Skellefteå
52) Filip Svenningsson, fw, HV71
53) Kristoffer Gunnarsson, b, Frölunda
61) Victor Berglund, b, Modo
62) Jonatan Asplund, b, Djurgården
64) William Lindgren, b, Örebro
66) Calle Själin, b, Östersund
69) Kalle Miketinac, fw, Frölunda
82) August Berg, b, Brynäs
83) Lucas Gustavsson, b, Valbo
84) Hugo Leufvenius, fw, Linköping
91) Jacob Svensson, fw, Almtuna
92) Fabian Zetterlund, fw, Färjestad
94) William Wiå, fw, Djurgården
95) Hugo Danielsson, b, Skellefteå
97) Sebastian Walfridsson, b, Modo
110) Anton Björkman, b, Linköping
111) Linus Andersson, fw, Skellefteå
113) Jacob Peterson, fw, Frölunda
114) Henrik Malmström, b, Linköping
118) Marcus Sylvegård, fw, Malmö

Målvakter:
2) Olle Eriksson Ek, Färjestad
5) Arvid Söderblom, Frölunda