170128 Fršlundas Joel Lundqvist jublar efter 0-1 under en ishockeymatch i SHL mellan Ršgle och Fršlunda den 28 januari 2017 i €ngelholm. Foto: Anders Bjurš / BILDBYRN / Cop 145 …

Frölunda fick oväntat hårt motstånd: ”Skönt att vi kunde dra det längsta strået”

Många trodde nog att det skulle bli en lätt match för topplaget Frölunda när de under lördagskvällen gästade Rögle och Ängelholm. Hemmalaget bjöd på oväntat hårt motstånd och Göteborgarna kunde avgöra först i slutet.

Rögle hade tio raka förluster inför kvällens möte mot Frölunda. 55 sekunder in i matchen gjorde Joel Lundqvist 1-0 efter att Rögle gått bort sig i egen zon och då trodde nog de allra flesta att detta skulle bli en enkel resa för Göteborgarna.
Men Rögle reste sig och kvitterade man genom Almen Bibic som gjorde mål för andra matchen i rad.
— Jag tänker att jag ska gå på mål, det kan bli retur och med lite tur går den in. Fan vad skönt, sa han till Cmore i pausen mellan den andra och tredje perioden.

Det skulle komma två mål till i mittakten. Först gjorde Victor Olofsson mål i powerplay för gästande Frölunda innan David Åslin kunde kvittera återigen. Rögle var riktigt heta i den andra perioden.
— Vi har lite att tala om i paus, konstaterade Frölundas Robin Figren i pausen.

Casey Wellman och Ludvig Rensfeldt såg till att det var likaläge i matchen innan Patrik Carlsson kunde avgöra för Frölunda med lite mindre än tre minuter kvar.
— (Kristian) Vesalainen lägger fram den perfekt till mig och det är bara att nypa dit den, kommenterade segerskytten sitt mål och passade också på att ge sin syn på matchen.
— Det pendlar ganska bra fram och tillbaka. Skönt att vi kunde dra det längsta strået. Det bevisar att vi har en bra moral i laget

Segern för Frölunda innebar att de återigen gick upp i serieledning. Rögle gjorde en bra match, men förlorade ändå och har nu hela 15 poäng upp till fast mark. Detta var lagets elfte raka förlust.