170128 LuleŒs Craig Schira jublar tillsammans med sina lagkamrater efter sitt 3-1 mŒl under ishockeymatchen i SHL mellan LuleŒ och VŠxjš den 28 januari 2017 i LuleŒ. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRN / Cop 116 …
Växjö Lakers HC

Luleå stoppade Växjös segersvit: ”Skönt att få två poäng men vi är väl inte helt nöjda”

Växjö kom till Coop Arena som serieledare och med elva raka vinster. De åkte hem som serietvåa efter att ha stått för en magnifik upphämtning i den tredje perioden i en match som Luleå till slut kunde vinna på straffar.

Luleå tog ledningen efter dryga tio minuter av den första perioden genom Anton Hedman. Växjös Oliver Bohm kvitterade omgående och 1-1 blev också periodsiffrorna.
Med nästan halva matchen spelad fick hemmalaget chansen i spel fem mot tre. Det var de inte sena med och utnyttja och Daine Todd kunde prickskjuta in ledningsmålet bakom Viktor Andrén som för dagen vaktade Växjös mål.

Luleå fick lite senare en ny chans i powerplay och då utökade Craig Schira ledningen till 3-1.
— Det är bara att gå ut och gasa i tredje. Vi har bra självförtroende, sa Växjös Robert Rosén i periodpausen till Cmore.

Rosén talade sanning i den där pausintervjun. Först reducerade Emil Pettersson och därefter kunde Ville Leino kvittera.
— Jag tycker vår tredjeperiod är grym. Vi har en fantastisk karaktär, sa Växjös tränare Sam Hallam efter matchen.
En match som gick till straffar och där kunde Petter Emanuelsson avgöra.
— Skönt att få två poäng men vi är väl inte helt nöjda, konstaterade segerskytten efter matchen och föreföll vara besviken över tappet.

Sam Hallam verkade inte alltför nedslagen över att hans lags segersvit stannade på elva matcher.
— Det känns helt okej. Man ska inte bli för girig, sa han till Cmore.
Förlusten innebar att Växjö tappade sin serieledning till förmån för Frölunda.