Skellefteå AIK

VÄGGEN

Vad är det för säsong han gör, Oscar Alsenfelt? I kväll nollade han Skellefteå på bortaplan, och har nu hållit nollan åtta gånger under säsongen. Fyra av dem har kommit på de åtta senaste matcherna.
– Jag är trött, säger han till C More efter nya nollan.

Han fick inte plats i Rikard Grönborgs landslagstrupp till nästa veckas Sweden Hockey Games, men Oscar Alsenfelt visar i match efter match att han är SHL:s hetaste målvakt. I kväll räddade han 42 skott på bortaplan mot Skellefteå, med sex raka hemmasegrar i bagaget, och höll sin åttonde nolla för säsongen. På sina åtta senaste matcher har Alsenfelt bara släppt in sex mål.

Faktum är att målvaktens superspel tagit Malmö upp på kvartsfinalplats igen, på bekostnad av det tidigare topplaget Brynäs som nu är nere på sjundeplats. Men han hade lite marginaler med sig. Målvakten släppte in två puckar, men båda målen dömdes bort. På det första målet var Pär Lindholm inne i målgården, och vid det andra målet åkte Skellefteå i stället på en interferenceutvisning.
– Jag tycker vi har ett jävla oflyt. Han faller lätt, säger tränaren Fredrik Öberg om Robin Alvarez som fixade fram utvisningen.

Efter de två bortdömda målen försvann en del energi från Skellefteå, och Oscar Alsenfelt säger själv att det var en ganska tacksam match.
– Jag är trött. Skellefteå är oerhört bra. Men jag tycker faktiskt vi spelar riktigt bra försvarsspel. Det är en match där det är ganska tacksamt att vara målvakt.

Framåt levererade Malmö. Fyra gånger om, till och med. Nils Andersson gav laget ledningen i den första perioden, Rhett Rakhshani fyllde på i den andra perioden, och Frederik Storm sköt två mål i slutakten vilket fastställde slutresultatet till 4-0.
– Han (Alsenfelt) släpper en del returer och där gäller det att vara först. De var starkast runt båda kassarna idag och därför vinner Malmö, säger Jimmie Ericsson.

Ericsson hade dessutom en personlig dust med målvakten. Alsenfelt slog en klubba upp i ansiktet på Skellefteåkaptenen, och åkte på 2+2 minuters utvisning. Jimmie Ericsson kunde dock fortsätta matchen.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL